fbpx
skip to Main Content
Kusk Tom Erik Solberg med den flotte sølvpokalen som det synlige bevis på Tangen Borks seier i Moe Odins æresløp. T.h. assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com.

Øystein Tjomsland-trente Tangen Bork forsvarte storløpstittelen

Øystein Tjomsland-trente Tangen Bork vant for andre året på rad storløpet Moe Odins æresløp under publikumsfesten Påsketravet på Klosterskogen Travbane i Skien lørdag ettermiddag.

Av Richard Ekhaugen

Etter å ha innledet sesongen med seier i Jacob Meyers pokalløp på imponerende vis for to uker siden, var det med et tungt favorittstempel elitetraveren Tangen Bork fant sin plass bak startbilens vinger i Moe Odins æresløp lørdag ettermiddag. Tjomsland-traveren ga virkelig svar på tiltale.

 

– Bedre enn i fjor

Sammen med sin faste kusk Tom Erik Solberg, spant den femfaldige millionæren rett til tetposisjonen inn i den første svingen, og selv om konkurrentene forsøkte seg både på utsiden og innsiden nedover oppløpet, var seieren aldri i fare.
– Tangen Bork har fartsressurser som få andre kaldblodshester. Jeg føler faktisk at han er bedre enn på samme tid i fjor, han er både litt sterkere og litt raskere, fastslo seierskusken etter at elitetraveren fra Sørlandet hadde vunnet det gjeve storløpet for andre året på rad. Uttalelsen må også anses å være ganske oppsiktsvekkende, all den tid Tangen Bork under fjorårssesongen vant 10 av 16 løp og tjente mer enn 1,8 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tangen Bork forsvarer seg helhjertet mot innersporets B.W. Sture og tar sin andre strake seier i storløpet Moe Odins æresløp. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com.

Hyllet Tjomsland

Solberg, som selv kan skilte med over 2.500 seire i sulkyen, var ikke sen om å dele ut velfortjent ros til de som gjør den daglige jobben med supertraveren.
– Det er en kjempejobb Øystein, assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen og resten av teamet legger ned i Tangen Bork. Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal fortsette å utvikle seg videre slik han fremstår nå, mente Solberg.

Nå rettes fokuset mot den siste helgen i mai, og storløpet Elitkampen under elitloppshelgen på Solvalla Travbana i Stockholm. Den svenske storhelgen samler mellom 50 og 60.000 mennesker på publikumsplass, og Tangen Bork skal forsøke å klatre ett hakk opp fra sølvplassen han sikret seg i tilsvarende løp i 2023.

Tilbake til forsiden…

Back To Top