fbpx
skip to Main Content

Ble utfordret til å skrive noe mer meningsfylt

Fire år etter den ble påbegynt, måtte det en utfordring fra Askil Holm til, for å få ut denne sangen som handler om vennskap som ødelegges på sosiale medier.

 

Thomas Hardy (33) fra Tveit, nå bosatt i Grimstad, lanserte singelen Wake Up sammen med kanadiske Jared Boyle (29) fra Søm, og den ga dem spilleoppdrag før den var offisielt utgitt.

Møttes på UiA

Thomas og Jared ble kjent gjennom UiA da begge studerte rytmisk musikk der.
– Jeg er låtskriver og ville samarbeide med en produsent. Thomas viste meg noen instrumentalspor og han hadde en beat som passet til Wake Up. Melodien bare kom til meg, bedyrer Jared.

Ødela vennskap

Teksten skrev han for nesten fire år siden, og den handler om å våkne opp og se hvilken retning samfunnet går i, hvor polarisert det er i ferd med å bli, og hvordan sosiale medier fungerer som et ekkokammer.
– Det var mye spesielt som skjedde i verden på den tida. Det var presidentvalg i USA, med alt det førte med seg av kontroverser. Det var også pandemi, noe som gjorde at mange satt hjemme. Jeg opplevde at mange av vennene mine kranglet på nettet. Plutselig ble det slik at folk som stemte ulikt, ikke kunne være venner. Dette påvirket meg, og det resulterte i den sangteksten.

Sangen ble egentlig ferdigstilt mens de jobbet med ei anna låt.
– Det var den perioden vi holdt på med å bli kjent med hverandre og vi bare delte ideer med hverandre. Beaten jeg kom med, var egentlig laget i forbindelse med en forskningsoppgave – et skoleprosjekt, innrømmer Hardy.

Utfordret av Askil Holm

Det er en annen, mer kjent artist, som skal ha noe av æren for at sangen ble til.
– Askil Holm jobbet med låtskriverne på universitetet og var min mentor på UiA. Jeg pleier å skrive kjærlighetssanger, og det var Holm som utfordret meg til å lage noe mer meningsfylt, røper Jared.

Vero Noha er også med på sangen.
– Jeg kontaktet henne fordi jeg syntes vi trengte en kvinnestemme til å bryte litt opp, røper Thomas.

Fremført lenge før utgivelsen

Sangen ble fremført under Dinnershowet i Marvika i sommer, og dernest på juleshowet, men fra plate. Om Thomas opptrer i Marvika igjen til sommeren, er han usikker på.
– Man binder jo seg opp til mange opptredener, og det kan skape utfordringer dersom det er andre ting som skjer på musikkfronten.

Konserter planlagt

Daglig leder ved Hos Naboen hørte sangen og inviterte dem til å komme og spille der.
– Det blir enten i april eller mai, tenker Thomas.

Da blir det noe av Jareds materiale, og noe av Thomas sitt.
– Det blir muligens noe nytt materiale ingen har hørt for, lokker Thomas.

Den 29. juni opptrer duoen på Den Internasjonale Kulturfestivalen.

Back To Top