fbpx
skip to Main Content
Tom Erik Solberg travet Tangen Bork inn til en ny flott seier. Foto Roger Svalsrød, hesteguiden.com

Øystein Tjomslands Tangen Bork med seier nummer 30

Øystein Tjomslands supertraver Tangen Bork var nok en gang utilnærmelig da han vant det store kaldblodsløpet under Oslo Grand Prix-helgen på Bjerke Travbane.

 

Med fersk seier i millionløpet Elitkampen for to uker siden var forventningene til Tangen Bork store da han entret Bjerke Travbane som favoritt i Alm Svartens æresløp, kaldblodsløpet som er et av de største som kan vinnes på norsk jord.

Den borkede hingsten skuffet ingen av sine tilhengere og fightet inn til karrierens 30. seier, en fantastisk milepæl. Hestens eier Nils Munkhaugen var rørt til tårer da Tangen Bork sikret seg seierssjekken på 250.000 kroner.
– Jeg har ikke ord, Øystein Tjomslands stall er jo nesten som en utklekningsanstalt for gode hester, utbrøt Munkhaugen da seieren var sikret.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ingen kunne følge med Tom Erik Solberg og Tangen Bork på oppløpssiden. Foto Roger Svalsrød, hesteguiden.com

Lørdag 20. juli bør allerede merkes av i kalenderen for fartselskende sørlendinger. Da stiller Tangen Bork på startstreken på Sørlandets Travpark for å forsøke og forsvare NM-tittelen han sikret seg for første gang i fjor. Vinnertiden i Alm Svartens æresløp ble sterke 1.19,9a/1609 meter. Tangen Bork har nå tjent over 6,8 millioner kroner så langt i karrieren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Felix Halbak og kusk Øystein Tjomsland etter seieren i DNTS Auksjonsløp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Kjøpt via mobilen

Tjomsland tok ytterligere en storløpsseier på Bjerke søndag da tre år gamle Felix Halbak ledet DNTs Auksjonsløp med 200.000 kroner i førstepremie fra start til mål. Hesten, som Tjomsland selv ikke hadde fått tatt i nærmere øyesyn før han slo til og kjøpte ham, er i rivende utvikling og var aldri i nærheten av å tape.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Øystein Tjomslands seier med Felix Halbak, innbrakte 200.000 i premieprenger. Foto: Roger Svalsrød, hesteguiden.com

– På auksjonsdagen hadde jeg ikke rukket å bli ferdig med hestene som hadde startet før Felix Halbak entret auksjonsringen som nummer 1. Jeg hadde ikke sett ham annet enn på video, men slo til og kjøpte ham via mobilen på anbefaling fra en kollega. Hesten har veldig fin teknikk og er både hurtig og sterk, han har alt. Det var bra med krefter igjen på tanken ved målgang og vi gleder oss til å følge Felix Halbak videre denne sesongen, strålte Tjomsland på seremoniplass.

Felix Halbak travet 1.15,7a/2100 meter.

Tilbake til forsiden…

Back To Top