fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomslands juniorlag består av 23 toppstammede hester som straks entrer travbaner i Norge og Sverige. Blant disse finner vi Grisle Gutten G.L., en bror til dobbeltmillionæren Havglimt (bildet). Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Dette er juniorene som skal sørge for ny jubelsesong for Øystein Tjomsland

Med 18 millioner kroner innkjørt i premiepenger ble 2022 et rekordår for travtrener Øystein Tjomsland fra Søgne. Nå står en ny årgang toppjuniorer klare til å innta Skandinaviske travbaner.

Av Richard Ekhaugen

Storløpsseirene i unghestløpene kom på løpende bånd for Øystein Tjomslands hester under fjoråret. Både Kriteriet for 3-åringene og Derby for 4-åringene havnet på sørlendingens hender, og premiesjekker for den nette sum av 18 millioner kroner fant veien til Tjomslands hesteeiere.

Håndplukkede talenter
Det er naturlig nok knyttet stor spenning til hva 51-åringen kan få ut av juniorlaget som denne sesongen skal entre travbanene for første gang. På Tjomslands staller i Søgne og på Sørlandets Travpark befinner det seg 23 tre år gamle hester som bare venter på å få vist frem sitt talent. Forventningene til flere av disse er, forsiktig sagt, store.
– Vi har håndplukket flere av disse hestene basert på avstamming og eksteriør, så det er klart vi har forhåpninger til dem. De ble tidlig satt inn i vårt treningssystem og ut ifra hva puls- og laktatmålingene forteller, er det flere store talenter blant disse juniorene, forteller Tjomsland.

Supertraveren er blitt superpappa
At juniorene har genene i orden er det liten tvil om. Syv av de 23 unghestene har Tjomslands tidligere supertraver Tekno Odin som far. Verdensrekordsetteren har satt spor etter seg også i avlsboksen; han er allerede far til 12 millionærer.

På juniorlaget til suksesstreneren fra Sørlandet finnes også hester som Nordsjø Anja (søster til dobbeltmillionærene Nordsjø Odin og Nordsjø Anna), Tangen Stina (søster til millionærene Tangen Frikk og Tangen Trygg), Brenne Braute (bror til to dobbeltmillionærer og ytterligere to millionærer), Grisle Gutten G.L. (bror til dobbeltmillionæren Havglimt), Alma Odin (bror til millionæren Alma Prins), Brenne Bingo (bror til millionæren Brenne Blesa), Hå Loddve (bror til millionæren Holter Odin) og Sjø Kosa (søster til millionæren Sjø Perla).
– Det er liten tvil om at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag med slike hester i stallen, bekrefter Tjomsland.

Øystein Tjomslands juniorlag består av 23 toppstammede hester som straks entrer travbaner i Norge og Sverige. Blant disse finner vi Grisle Gutten G.L., en bror til dobbeltmillionæren Havglimt (bildet). Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

 

Back To Top