fbpx
skip to Main Content

Nyheter

Rondt forbi – uke 25-27

Vi tar pulsen på Kristiansand og omegn.

 

Sankthans på Tangen

Søndag 23. juni inviterer kommunen til sankthansfeiring på Tangen fra klokken 18. Her blir det leker og aktiviteter for barna, gratis prøvetur med kajakk og jolle, konserter og salg av mat og drikke.

Program:

  • 18:00: Starter kvelden med leker og aktiviteter for barna. Gratis prøveturer med kajakk og jolle. Grillene er klare for de som ønsker å grille sin egen mat, og det vil også være salg av mat og drikke for de som foretrekker det.
  • 18:30: Barnebålet tennes.
  • 19:00: Superbandet spiller barnemusikk.
  • 19:30: Hennig-Olsen Is deler ut gratis iskrem.
  • 20:45: Onsdagsbandet spiller mer voksen musikk.
  • 22:00: Det store bålet tennes – et lysende midtpunkt i feiringen av sommersolverv.

Ute av Frikirken

Maria Arredondo slutter i Frikirken og kom nylig med en noe kryptisk pressemelding i den forbindelse:
– Vi har alle våre grenser og min grense ble nådd i helgen. Min frykt var ikke om jeg nå skulle få lov til å jobbe i kirken, men om jeg kunne. Som barne- og familiearbeider, og som en offentlig person har jeg et ansvar i hva jeg kommuniserer ut til sårbare unge mennesker. Noen av de tingene som ble vedtatt i helgen tar jeg sterk avstand til. Så lenge de vedtakene står, så hverken kan eller ønsker jeg å jobbe i frikirken. Jeg har riktignok ikke tenkt å gi ifra meg stemmen eller stemmeretten min ved å melde meg ut. Det er mange i frikirken som nå kjenner på en motløshet og sorg. Til dem vil jeg si at frikirken trenger at akkurat du blir. Kanskje mer enn noen gang.

Kjøper helsetjenester for over fire milliarder

Helse Sør-Øst RHF gjennomfører i disse dager anbudsprosesser for å kjøpe private helsetjenester innen rehabilitering, tverrfaglig spesialisert rusbehandling og poliklinisk laboratorievirksomhet. Til sammen kjøper Helse Sør-Øst RHF helsetjenester for nærmere 4,3 milliarder kroner årlig. I tillegg til de helsetjenester regionens helseforetak leverer, bidrar private leverandører med å oppfylle Helse Sør-Øst RHF sitt sørge-for-ansvar i regionen, redusere ventetider og gi bedre tilgjengelighet til tjenesten.

Full fart for E39

  1. juni ble Nasjonal transportplan (NTP) i Stortinget realisert, og en samlet borgerlig side støttet opp om Nye veier og vil ha full fart for nye E39 mellom Kristiansand i Agder og Ålgård i Rogaland.

Høyre, KrF og Venstre sine representanter fra Rogaland og Agder sier at deres NTP-prioriteringer er viktig for hele regionen.
–  Nye Veier har ansvar for planlegging, utbygging, drift og vedlikehold av ny E39. Økte utgifter til drift og vedlikehold har skapt usikkerhet rundt framdriften i flere av Nye veiers prosjekter, også E39. En styrking av selskapets ramme er derfor viktig for å sikre videre fremgang, sier representanten og tilføyer:

–  E39 er avgjørende for både folk og næringsliv. Utbyggingen vil redusere ulykkestallene og knytte sammen Agder og Rogaland som felles bo- og arbeidsmarked.

Sommerbris utsolgt

Festivalen Sommerbris (bildet) på Odderøya ble avholdt 14. og 15. juni i år og ble utsolgt den 12. juni.  Det betyr at 26 000 billetter er solgt til publikum.

– Det er utrolig moro å feire at vi har klart å selge alle billettene til festivalen allerede i vårt tredje år. Selv om værmeldinga til helga ikke var optimal for en utendørs festival har et lojalt publikum likevel kjøpt billetter de siste dagene, i visshet om at det finnes både regntøy, støvler og ullgensere. Vi kan med dette avlive myten om trege sørlendinger siden nesten 80% av billettene er solgt i triangelet som inkluderer Søgne, Vennesla og Høvåg, forteller festivalen.

 

Back To Top