fbpx
skip to Main Content

Baby-boom i Dyreparken

Sjelden er det født så mange ulike dyrearter på kort tid i Dyreparken. De siste par månedene har vært spesielt travle for dyreavdelingen som har overvåket eller kontrollsjekket de fleste fødslene.

 

Blant artene I Dyreparken som har gitt avkom denne travle våren, er løve, gaupe, flodsvin (bedre kjent på TikTok som Capybara), surikat, ringhalelemur, elg, elandantilope, steinbukk, gris, sau, pilgiftfrosk og damfrosk.
– Våren er en fin tid når man jobber med dyr. Mange av dyrene får unger, og i år har det vært ekstra travelt. Heldigvis har det meste gått fint, og vi har mange dyreunger å glede oss over, sier biolog Helene Axelsen.

Onsdag 15. mai ble det født to gaupeunger i Dyreparken. I høst kom en hunngaupe fra en dyrepark i Danmark til Dyreparken som del av et bevaringsprosjekt for gaupe. Det er åtte år siden sist det ble født gaupeunger i Dyreparken.

Enkelte kan ses allerede

De fleste av dyreungene kan gjester allerede se i Dyreparken, mens andre ventes å bli synlige i løpet av sommeren. Flere av fødslene er viktig fordi artene er en del av et internasjonalt bevaringsprogram i dyreparkorganisasjonen EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Dette gjelder både løve, gaupe og ringhalelemur. Programmene har som mål å holde sunne bestander av dyrene i dyreparker, som en reserve for fremtiden.

– Gaupene i Dyreparken er del av et bevaringsprosjekt og det var derfor veldig gledelig at vi har fått gaupeunger. I dag fikk gaupeungene en helsesjekk, og de ser sunne og friske ut, avslutter biologen.

 

Back To Top