fbpx
skip to Main Content
Adgang for elbil: Xpeng Auto har fått god inngang på sørlandssenteret. Erik Dåsnes har tatt oppstilling med en demobil ved en av de mange inngangene.

Bilforhandler inntar Sørlandssenteret

Pop-Up Store:

Bilselgere må tenke nytt for å nå ut til potensielle kunder. XP Auto som selger den kinesiske el- bilen Xpeng har plassert et eksemplar midt i vrimmelen på Sørlandssenteret.

Det er den nye måten å selge bil på, å plassere den der folk er, i stedet for at de aktivt oppsøker bilforretningen, forklarer Erik Dåsnes i nyopprettede XP Auto som er et datterselskap av mer kjente Bay Auto i Sørlandsparken som forhandler Ford. Siden lille julaften har et eksemplar stått i eget showroom sentralt plassert i senteret.

Lang salgsprosess
-Her kan folk komme og se den i hele den lange åpningstiden til senteret, og jeg har tro på at når folk ser den, kanskje flere ganger når de går forbi, så er det noe som fester seg. Salgsprosessen begynner ikke nødvendigvis i døra til forhandleren, det er egentlig litt av en «slalåmløype» publikum går gjennom i en salgsprosess i dag, tenk bare på sosiale medier, nettsider med bilrelatert innhold, og selvsagt, det at snakkes om bil på jobb og i alle mulige sosiale setttinger, minner Dåsnes om.

«Er du fristet til en prøvetur?» står det på et skilt med telefonnummer og med henvisning til hjemmesiden. Her er det snakk om selvbetjening langt på vei, interesserte kan selv booke prøvetur via nettet. Lokalet hvor bilen er stilt ut er normalt ikke betjent av selgere.

Tilpasset Europa
Sørlandsavisen Kristiansand var ute og kjørte en tidlig utgave av Xpeng før jul der vi omtalte nykommeren for en prisgunstig teknologibombe med god rekkevidde. Den var dog ikke helt «fornorsket», blant annet dukket det opp kinesiske skrifttegn på den store skjermen.

– Nå har vi fått de «europeiske» bilene med hensyn til softwareoppdateringer så alt skal være forståelig, bilen er dessuten utstyrt med stemmestyring, riktignok på engelsk, enn så lenge, forklarer Dåsnes som legger til at demobiler er til disposisjon både i Kristiansand og i Mandal. De første bilene vil ventelig være klar for levering til kunder i mars.

369 900 kroner koster Xpeng ferdig levert Kristiansand, det inkluderer tectylbehandling.

 

Showroom: Xpeng Auto er blitt husvarm på Sørlandssenteret, konstaterer Erik Dåsnes.

Sorry. No data so far.

Back To Top