Restaurantanmeldelse
Unn deg et luksusmåltid på danskebåten
Vi har testet gourmet-restauranten Grieg hos Fjord Line.
Man forventer kanskje ikke gourmet på danskebåten, men de skal jo også kunne tiltrekke seg reisende som ønsker litt luksus. Vi gikk for en fem retters med vinpakke og ble ikke skuffet.
Behagelig start
Aperitiffen er en tørr «champagne», sprudlende og frisk, like syrlig som den er bitter og nesten søtlig. Créamant de Bourgogne – Brut – fra Pierre André.
På bordet ble det satt italiensk sprudlevann og brød med hjemmelaget smør. Den hadde en fin brunfarge da den var laget med malt.
Første retten er stekt kamskjell med agurk, hasselnøtter og rukkola. Ingen bastante og sterke smaker. Bare en liten appetittvekker. En behagelig start.
Andre rett er lun, stekt laks med potetsalat og dill. Denne potetsalaten er den beste vi har smakt. Det er ikke dårlig for en som egentlig ikke liker potetsalat. Her er potetbitene små, men det gjør den lettere å spise. Deilig.
Hvitvinen som hører med, er fra Alsace. Rund og søtlig, likevel med en jordlig bitterhet.
Spennende
Tredje rett er en jordskokksuppe med jordskokk-chips og gressløk-olje. Denne er nesten litt syrlig, men den pepperaktige bitterheten i oljen balanserer det hele. Nydelig rett.
Vinen er en frisk og lett rosé fra Bandol – en Domaine du Gross Noré, gyllen i fargen, som ikke er for søt. Honning-aktig i frasparket. Unik smak, nesten litt tørr.
Den fjerde retten vi fikk servert var svine croquet av pulled pork, med rødløk, selleri-krem og sitron-gelé. Her var smaker av nøtter og rotgrønnsaker. Originalt og spennende.
Smaksbomber
Den siste retten før desserten er andebryst i portvinssaus med persillerot. Bakt eple med jarlottløk-gelé og gressløk utgjør tilbehøret sammen med Pommes Anna med gressløk-majones og broken gelé. Kombinasjonen av smaker og teksturer utfordrer men ikke på en altfor fremmed måte. Dette er jo tross alt en skandinavisk restaurant.
Vinen er en rund og fløyelsmyk portugisisk Quinta do Pégo – rød i fargen med bøttevis av eikesmak – på grensen til røyksmak, og lakris i aromaen. Sammen med maten bidrar den til en eksplosjon av smaker. Denne er mektig og tung.
Ny vri
Desserten er noe så tradisjonelt som riskrem, men med røstede mandler og lune Amarone kirsebær. Kult og smakfullt. En ny vri på en tradisjonell dessert. Dette var en perfekt avslutning på en ellers innovativ matopplevelse.
Siste vin er en kirsebæraktig Santa Sofia dessertvin fra Valpolicella med en merkbar eikefat-aroma og antydning til mørke bær. Denne ga oss en wow-opplevelse.
Konklusjon: Dette vitner om at man trenger ikke engang gå i land på andre siden for å få en opplevelse med Fjord Line.