fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomsland har satt en enorm rekord, med over 18 millioner kroner i innkjørte premierpenger for 2022. Foto: Roger Svalsrød_hesteguiden.com

Øystein Tjomsland enerådende på svensk jord

Etter tre seire på Bergsåker lørdag kveld topper nå Øystein Tjomsland den svenske kuskestatistikken hva gjelder seiersprosent overlegent.

Av Richard Ekhaugen

Da Tjomsland-debutanten Kit Crown krysset mållinjen først i det 7.løpet på Bergsåker Travbana lørdag kveld befestet kusk Øystein Tjomsland for alvor sin posisjon som en av de mest fremgangsrike utøverne på svensk jord denne sesongen.

51 seire på 100 starter
Løpet var det 100. løpet Tjomsland kjørte i Sverige i 2022, og seieren var den 51. i rekken! En seiersprosent på 51 er det ingen andre blå-gule kusker som er i nærheten av. Ser man til statistikken over de mest fremgangsrike kuskene som har kjørt 100 løp eller flere inneværende år, finner vi knapt noen som overstiger 20 i seiersprosent. Mannen som topper kuskelisten på den andre siden av grensen, legenden Örjan Kihlström, kan f.eks. «kun» skilte med en seiersprosent på 21,9.

Løftet frem teamet
Lørdag kveld imponerte etter tur stallhestene Holter Odin, Teknolina og nevnte Kit Crown, og sørlendingen kunne fornøyd konstatere at premiesankingen stoppet på drøyt 150 000 kroner i løpet av kveldstimene. Selv var 51-åringen fra Søgne mest opptatt av å løfte frem sine medarbeidere, hele Team Tjomsland, etter suksesskvelden.
– Jeg må bare få skryte av personalet jeg har i både Norge og Sverige, de sørger for kvalitet i arbeidet vårt. Jeg gleder meg til årene som kommer!, fastslo Tjomsland.

Øystein Tjomsland tok lørdag kveld sin 51. seier i det 100. forsøket på svensk mark i 2022 da han sendte stalldebutanten Kit Crown inn til seier på Bergsåker. En slik seiersprosent fra kuskesetet er det ingen andre i Sverige som er i nærheten av!. Foto: Roger Svalsrød_hesteguiden.com
Back To Top