
Nå kan du få Dubai-iskrem i Posebyhaven
Haven isbar satser på kortreist, hjemmelaget gelato og kaffedrikker.
– Vi gjør alt fra bunnen av. Iskremen ble laget i går. Ferskere får du det ikke i Kristiansand, lover Michael Rodenbeck, som pendler mellom Skien og Kristiansand. Han er kjent for å ha etablert Marsipanfabrikken i Posebyen, men ettersom marsipan hovedsaklig er et juleprodukt, ville gründeren utvide konseptet.
Spreke smaker
Posebyhaven har nemlig fått sin egen kaffe- og isbar med ekte italiensk gelato, og innehaveren vet å skille seg ut med aparte smaker. Her kan du velge mellom rabarbara, brunost-is med vanilje, marsipan-is med hakkede mandler, prosecco-is med jordbær-sorbet, eller iskrem med multer, i tillegg til mer tradisjonelle smaker.
– Bestselgeren er salt karamell, brunost of hasselnøtt, forteller Lucas Athon Egeland fra bak disken, som kan bekrefte at det er like mange norske som utenlandske turister som har kjøpt is så langt.
– Det er veldig mange tyske og franske turister, supplerer kollega Celena Siljan- Pettersson.
– Mange asiater og amerikanere, skyter Michael inn. Du vet, det er ikke mange andre steder man får tak i gelato i Kristiansand.
Utforsker nytt marked
Da Jan Eggum spilte i Posebyhaven i sommer, fikk prosecco-isen bein å gå på.
– Det var akkurat som å åpne ei luke. Vi selger faktisk mye is og kaffe under konsertene.
Stedet har også kastet seg på Dubai-sjokoladetrenden, men som iskrem.
– Vi rister filodeigen selv, sammen med pistasjnøtter som hører med.
Filodeigen brukes til å lage kataifi, som sammen med pistasjnøtter, pistasjsaus, pistasj-is og sjokolade-is blir til Dubai-sjokoladeis.
– Det er jo veldig i skuddet, men konseptet har blitt veldig misbrukt. Vi har jo også hjemmelaga iskaffe.
Norsk og italiensk
Iskremen, sjokoladen og marsipanen er håndverksprodukter fra Norge, hovedsakelig Vestfold.
– Det vi er nødt til å importere, kommer rett fra Italia og er våre egne oppskrifter. Vi samarbeider også med Nittedal sjokoladefabrikk, som tilpasser sjokoladen vår til iskremen og de andre ingrediensene.
Sjokoladefabrikk åpner snart
Sjokoladefabrikk blir det også i Posebyhaven.
– Da kan publikum kan få lov til å lage sin egen sjokolade, og velge mellom 40-60 tilbehør som de kan pynte de varme sjokoladeplatene med. Det blir helt vilt. Jeg har ikke hørt om lignende andre steder i landet.
I butikken i Posebyhaven, som heter Marsipanfabrikken fordi Michael håndlager marsipan, kan man observere sjokoladeproduksjonen gjennom et stort vindu. Sjokoladefabrikken er ventet å åpne en gang etter sommeren.
– Jeg er tro på at det kan bli en kul greie. Dessuten er det moro at det skjer akkurat her. Det er jo blitt så fint her. Det er ikke noe annet sted jeg kunne tenke meg å være. Vi kunne jo lagt i Markens, men det hadde ikke passet med det store trykket som er der av folk. Vi driver jo tross alt med håndverksproduksjon.
Google som kunde
I Vestfold er Rodenbeck i ferd med å utvikle en avdeling til å bli nest største marsipanfabrikk. Satsingen er finansiert av cateringfirmaet som Rodenbeck driver i Vestfold. Google har nemlig åpnet datasenter i Skien, hvilket har gitt Rodenbeck en god økning i omsetning.
Til vinteren, når iskrembehovet daler, vil kiosken kunne brukes til å selge andre ting som kakao og vafler.
Sorry. No data so far.