skip to Main Content

Foregår nå

Nytt under Spis Ute Uka

Mer variasjon og tre nye spisesteder vil du finne i årets program under Spis Ute Uka. Et par stykker gjør dessuten comeback.

 

Det er 15 år siden Spis Ute Uka startet opp i Kristiansand, med bare 17 spisesteder.
– Det var i februar. Vi hadde det bare én gang i året i starten. Februar-mars er fremdeles hovedmåneden, røper Morten Johansen, som er en av nøkkelpersonene bak konseptet.

Spis Ute Uka er en matfestival hvor spisesteder i Kristiansand serverer en eller to utvalgte retter fra menyen, gjerne i tillegg til en dessert, til redusert pris gjennom en hel uke, for å tiltrekke seg nye gjester.

Ligger godt an

Denne høsten er det 34 spisesteder som er med under Spis Ute Uka. Det er arrangøren fornøyd med.
– Målet vårt er  30 spisesteder om høsten, og 40 på vinter/vår-parten, men vi pleier å ende opp med flere enn det.

Nyheter finnes det også i år.
– Det er mye spennende i år. Pieder Ro er jo også tilbake igjen. Victoria Pub er også tilbake, denne gang med nye drivere.

Nye steder

Videre er følgende spisesteder nye på plakaten i år: Setesdølen, Sabi Sushi og iSushi x Roxy har ikke vært med før.

Morten synes menyen er variert.
– Jeg liker at det er flere steder med fisk på menyen. Det er fremdeles de ulike spisestedene som velger menyen. Vi legger oss ikke opp i hva de serverer.

Hele ni av 34 steder har retter til 150 kroner under Spis Ute Uka.

Heldigitalt program

Har du savnet programheftene i år, er det fordi arrangørene har valgt å gå helt digitalt.
– Det er ulike grunner til det: Det er mye enklere og kjappere å gjøre endringer i programmet. Dessuten forsøker vi å nå ut til de yngre spisegjestene også.

 

Back To Top