fbpx
skip to Main Content
Belønningen: Vid utsikt til havet med blant annet «De Tvende Fyr» og uthavna Merdø venter de som tar turen til Boes Utsikt.

Havutsikt og parkidyll

Denne gangen drar vi østover til Arendal kommune og gjør strandhugg på Hisøy. Broforbindelse til øya gir enkel adgang til øyas mange flotte turområder.

Innbydende: Området Heimarnæs minner om en golfbane, velfrisert som det er på eiendommen. Husk at dette er privat grunn og hold deg til den merka stien i venstre kant av jordet.
Tilrettelagt: Delvis gruslagte stier er til for turfolket, men da til fots.

Vi sikter oss mot Boes Utsikt som nok er det mest kjente turmålet på Hisøy. Det er både lett tilgjengelig og utsikten er formidabel fra den 50 meter høye toppen. Her sees blant annet «De Tvende Fyr», Store og Lille Torungen, og den gamle uthavna Merdø. For å komme til utgangspunktet for turen, Flødevigen, kjører man mot Arendal og tar av ved skilt til Hisøy. Kjør mot Kolbjørnsvik til du kommer til His kirke, her tas til høyre på Flødevigveien og ned til Flødeviga. Her er det mulig å parkere, men det er noe begrenset med plasser, så et alternativ er å parkere ved kirken og gå den snaue kilometeren ned.

Velfrisert park
Fra Flødevigen går det en vei opp en bakke til høyre, på toppen ser du ut over et stort jorde som kan minne om en golfbane siden det er så velfrisert. Dette er Heimarnæs, en privat eiendom, så pass på å følge den merka turstien som går til venstre langs jordet. I første stikryss er det merka med «Boes Utsikt» og da er det bare å følge stien som snirkler seg ganske bratt oppover gjennom skogen. På toppen belønnes man altså med en flott utsikt, dessuten er det lagt til rette for å raste med bord og benker. Men ikke bruk åpen ild eller griller, minner et skilt om. Sporløs ferdsel er hva grunneier ønsker av turfolket. Det er mulig å lage en rundtur i området, her er flere grusa turstier lagt til rette av grunneier. En avstikker ned til sjøen er også enkelt om man vil prøve fiskelykken, eller kanskje et bad i den populære vika Ausa en varm sommerdag.

Til topps på øya
Dette er en kort tur, om lag halvannen kilometer en vei. Det kan derfor være en god ide å ta turen til øyas høyeste topp i tillegg. Den heter Furukongen og er enda lettere tilgjengelig. Fra His kirke kjøres mot Kolbjørnsvik et par kilometer. Ved Jokerbutikken på høyre side er det mulig å parkere. Grusveien til toppen begynner på andre siden av veien, og det er lett å finne frem. Teletårnet, som er synlig på mange mils avstand, viser vei. Opp bakken kommer vi til høydebassenget fra 50-tallet som forsyner øya med vann. Tidligere var det åpent, nå er det lukket, og turstien går over betonglokket til bassenget. En skogssti snor seg det siste stykket til toppen som rager 99 meter over havnivå. Herfra er det også en flott utsikt, men annerledes enn Boes Utsikt. Vi ser Tromøysundet som snor seg østover, med broa over til Tromøy som naturlig blikkfang. Og mot horisonten skimtes faktisk Møkkalasset fyr i Flosta. Innover i landet sees Hovdefjell i Vegårshei og Jomåsknutane i Froland. Det er bare å håpe at lufta er klar under besøket…Kolbjørnsvik med sine flotte skipperhus og Sandviga med «Sandvigen Festning» fra krigens dager er andre steder som kan være verdt et besøk på Hisøy.

 

Se langt: Fra toppen av Hisøy ser man Tromøysundet med broa over til Tromøy, og videre helt til Møkkalasset fyr i Flosta.
Til topps: Furukongen rager 99 meter over havet og er høyeste punkt på Hisøy. Teletårnet rager ytterligere 30 meter opp, pluss mast. Høydebassenget sikrer vannforsyningen til øya.

Sorry. No data so far.

Back To Top