fbpx
skip to Main Content

– Vi opplever streikebryteri i kulturstreiken

LO Stat, Fagforbundet, NTL og Creo reagerer på arbeidsgivernes tolkning av streikebryteri.

 

LO Stat opplever at arbeidsgiverne legger til rette for streikebryteri ved å utfordre tradisjonene under streik i Norge.
– Vi har lang tradisjon for å følge spilleregler i en streik. Jeg registrerer at arbeidsgiverne mener det er de ansatte og ikke oppgavene som er i streik. Vi mener at virksomhetene her tøyer strikken. Vi opplever det som streikebryteri når andre utfører streikerammet arbeid, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.

I stedet for å utfordre og skape støy anbefales det at arbeidsgiverne sørger for å åpne kultursektoren.
– Vi har ennå ikke mottatt et tilbud som oppfyller målsettingen i protokollen fra 2016 om livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser. Jeg anbefaler at arbeidsgiverne holder løftene, og setter seg ved bordet for å diskutere pensjon med oss. Kravet vårt er enkelt, koster lite og burde vært en selvfølge i 2021, poengterer Lise Olsen.

Til sammen 117 kulturarbeidere streiker ved KSO og Kilden.

Back To Top