fbpx
skip to Main Content
Venke Knutson og Arvid Solheim i Blå Kors på Skravlebenken.

Skravlebenken avduket

En konsert med Venke Knutson inneholder mye latter, smil, ord til ettertanke og ord til trøst formidlet av en artist med mye livsglede og overskudd, og med syn for hva som er viktig i livet. Derfor ble Skravlebenken avduket, en benk for den gode samtalen, og en benk det vil komme mange av rundt i Kristiansand.

 

– Det er godt å kunne samles igjen, proklamerte Venke Knutson da hun og bandet inntok scenen i Storsalen hos Blå Kors Kristiansand torsdag. Det var tid for den første Blå Torsdag-konserten etter at Norge ble stengt ned 11. mars i fjor.

En aldri så liten nyhet ble introdusert i forkant av konserten. Venke Knutson har sammen med kollega Ingrid Remvik Leirvik lansert prosjektet Skravlekopp.

Lett tilgjengelige møteplasser

I følge ensomhetsbarometeret og tall fra Folkehelseinstituttet føler én av fire på ensomhet eller ønsker mer kontakt med andre. Dette gjelder eldre, voksne, studenter og barn.
Hva var vel da mer naturlig å skulle lansere Skravlebenken, en benk hvor man kan sette seg ned, med en skravlekopp som Knutson og Remvik Leirvik har utviklet, når man ønsker å kunne prate med noen.
– Målsettingen med Skravlekopp er å skape lett tilgjengelige møteplasser, øke bevisstheten rundt hvordan vi møter hverandre, og sammen forebygge og redusere ensomhet i samfunnet, fremholder Knutson.

En folkebevegelse

Mange engster seg for å slå av en prat med andre når man er ute blant folk.
– Vi er så redde for å forstyrre, å være til bry, å bli avvist. I folkebevegelsen Skravlekopp handler det om å gi hverandre et signal om at du forstyrrer meg ikke om du spør, jeg slår gjerne av en prat. Sitter du med en kopp hvor det står Skravlekopp på, når du setter deg ned med en kaffe, er det nettopp det signalet du da gir andre. Går du på kafé, så sveip rommet, for å se om noen sitter med en skravlekopp i hånden før du sveiper inn på mobilen, oppfordrer Knutson.

Omfavner initiativet

Blå Kors i Kristiansand har omfavnet initiativet.
– Denne benken her skal vi plassere utenfor Møteplassen hos oss i Gyldenløvesgate. I Blå Kors har vi god tid, og alltid tid til en prat, sa daglig leder Arvid Solheim, da benken var blitt overlevert.

Konserten ble en musikalsk reise i Venke Knutsons musikalske landskap, et landskap med tekster om det å se hverandre, ta vare på hverandre, vise hverandre oppmerksomhet, alt for å forebygge ensomhet, utenforskap og det å kjenne seg alene, med låten «Tenn et lys for meg» som et eksempel i så måte.

 

Back To Top