fbpx
skip to Main Content
Aktiv senior

Variert kulturtilbud for eldre

Litteraturgruppe, treningsgruppe, kulturtimer, fotokurs og en rekke andre kurser, er noe av det som seniorene og pensjonistene i Torridal, Søgne og Greipstad kan bli med på i høst.

 

– Dette skjer i regi av Aktiv senior i Kristiansand som inviterer til en lang rekke aktiviteter og møter i både Søgne og Greipstad.

Dette er for å skape god aktivitet, deltakelse, sosialt fellesskap og gode møteplasser for seniorer og pensjonister, opplyser prosjektmedarbeider i Aktiv senior, Åshild R. Midtbø. Det er takket være midler fra Helsedirektoratet og Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen, journ. anm.) at tilbudene settes i gang.
– Hensikten er å motvirke ensomhet blant eldre, legger Midtbø til.

Flere steder

Aktiv senior er allerede godt etablert med egne tilbud ved seniorsentrene på Lund, i Vågsbygd, i Rona og ved Kongens senter i Kvadraturen. Nå utvides dette tilbudet til områder uten aktive seniorsentre. I samarbeid med bibliotekene i Søgne og på Nodeland, samt det nye kulturhuset Sygna, Kulturrullatoren og andre lokale aktører, har Aktiv senior satt opp et program for høsten som vi håper vil engasjere pensjonister i Torridal, Søgne og Greipstad.
– Vi jobber nå med å gjøre dette tilbudet kjent for å favne flest mulig, forklarer Midtbø.

Akvarell og kultur

Planen var å starte opp i våres, men på grunn av coronarestriksjonene, måtte de sette lanseringen på vent.
I Torridal inviteres seniorene til å bli med på akvarellkurs på mandagene, og en gang i måneden blir det kulturtime i Kirkekjelleren, hvor Tore Thomassen, Magne Skjævesland, Nina Irslinger og Elin Nygard kommer utover høsten. Kulturtimen med Elin Nygard blir en juleforestilling med sang og skuespill.

Litteratur og smarttelefonkurs

En litteraturgruppe på Nodeland bibliotek på torsdagene, innføring i bruk av nettbrett og smart-telefoner for seniorer, og kortkurset «Mental styrketrening – verktøy for livsglede» for dem som ønsker å styrke sin egen mentale verktøykasse, er noe av det som nå tilbys i Greipstad.

Foto og styrketrening

I Søgne blir det avholdt et fotokurs for å få tips til hvordan man kan ta gode bilder med mobilkamera. Kurset er åpent for seniorer både i Søgne og Greipstad, og blir holdt i tredje etasje i Helsehuset på Tangvall, og et mental styrketreningskurs samme sted. Det blir også litteraturgruppe på Tangvall bibliotek på onsdagene, og kulturelle innslag «Kultur før middag» i regi av KulturRullatoren, lagt til Søgne seniorsenter på Søgne omsorgssenter.

Artikkelen var først publisert på Fritidsnytt.no.

Back To Top