fbpx
skip to Main Content
Spilleglede: Siddis Brass er en av landets største korpskonkurranser, og har vært etterlengtet av brassentusiaster over hele landet siden fjorårets avlysning.

Suveren 2. plass til Agder

Fakta:

Brass Band er et musikkorps bestående av messingblåseinstrumenter og slagverkinstrumenter.

Siddis Brass er en årlig konkurranse for brass band som finner sted i Stavanger i November. I 2021 var det rundt 60 påmeldte brass band med totalt 1800 deltakende musikanter fordelt på 5 divisjoner.
Fra Agder stilte Agder Brass fra Kristiansand i 2. divisjon og Indre Torungen Brass Ensemble fra Arendal i 3. divisjon.

Hele Siddis Brass livestreames og kan ses om igjen på BrassPass.tv

I helgen var det duket for en av landets aller største korpskonkurranser, Siddis Brass, der Agder gjorde seg bemerket med en suveren 2. plass i sin divisjon.

 

Med nesten 60 band og 1800 deltakende musikanter i 5 divisjoner er Siddis Brass en av landets største korpssamlinger og konkurranser. Konkurransen arrangeres årlig i Stavanger og kan nesten kalles et Norgesmesterskap, men er noe friere og har mer fokus på underholdning og sceneshow enn sin mer alvorlige NM-bror som arrangeres i Bergen i februar.

Mens byer som Oslo og Bergen kan skilte med flere band i alle divisjoner, var det kun to representanter fra Sørlandet med i den gjeve festivalen, som ble avlyst i fjor og har vært svært etterlengtet for de fleste korps- og brassentusiaster landet rundt. Ekstra gøy er det da når Sørlandet gjør seg bemerket med blant annet en 2. plass i 2. divisjon for Agder Brass.
– Dette var utrolig gøy! Vi har jobbet knallhardt frem mot Siddis Brass og det har virkelig gitt resultater, forteller tubaist Jon Håvard Jensen.

Dirigent for anledningen var brass band-legende Tom Brevik som også hadde spesialskrevet deler av programmet for Agder Brass. Tydeligvis en suksessoppskrift ifølge resultatet i konkurransen.

Fornøyde naboer

Arendalsbandet Indre Torungen Brass Ensemble var også godt fornøyd med sitt resultat, som tidligere rykket opp til 3. divisjon og klarte å holde seg i denne divisjonen med en god 11. plass.
– Det viktigste for oss som spiller er jo å ha det gøy og å endelig få delta på så spennende og inspirerende samlinger som Siddis Brass er. Det er en stor glede å få øve sammen igjen og strebe for å gjøre vårt beste etter en lang pause, og selvfølgelig få masse gode opplevelser og inspirasjon fra andre band rundt i landet som samles under Siddis Brass. Her er stemningen på topp og vi gleder oss allerede til å øve mot NM i februar, forteller dirigent Lars Bjørnar Strengenes i Indre Torungen Brass.

Spilleglede på topp

Sørlandsavisen skrev i sommer om at korpsene endelig kunne spille sammen igjen etter lang tid med restriksjoner og avlyste øvelser og konserter. Derfor var det nok ekstra mye spilleglede og entusiasme å se under årets Siddis Brass. Scenen blomstret opp med spilleglede fra alle deltakere, og salen fyltes med store smil, gåsehud fra topp til tå, og stor entusiasme fra inspirerte musikanter i publikum. Dette er spilleglede på sitt aller beste!

 

Solister: Agder kunne vise frem flere fremragende solister, blant annet Markus Leirvåg på solo kornett og Kim Andre Olafsen på ess-kornett.
Gode naboer: Indre Torungen Brass Ensemble fra Arendal var også godt fornøyd med sitt resultat i 3. divisjon.

 

 

 

 

 

Back To Top