fbpx
skip to Main Content

Et fyrverkeri av en musikal

Med håp om fullsatte saler setter Arendal Musikkteater opp sin tiende forestilling med et fyrverkeri av en musikal, «Into The Woods». I flere av hovedrollene finner vi en gjeng talentfulle ildsjeler fra Kristiansand.

 

Vi besøker musikkteaterets øvingslokaler. Her yrer det allerede av musikk, dans og sang. Replikker pugges, mikrofoner festes, kostymer må på plass og tidsskjemaet er trangt for å komme gjennom en hel akt i løpet av kvelden.

Kjente eventyr

«Into The Woods» er en moderne vri på flere kjente og kjære eventyr fra Brødrene Grimm, som blandes sammen i et sammensurium av komedie og tragedie om hverandre. Ikoniske eventyrfigurer som Rødhette og ulven, Askepott, Jack og bønnestengelen og Rapunsel blir involvert med en baker og hans kone, som ønsker seg barn og må bryte forbannelsen til en heks. Karakterenes ønsker og oppdrag utforskes og flettes sammen, og som publikum sitter en med følelsen av at hva som helst kan skje i den mystiske skogen.

Arendal Musikkteater er kjent for å holde en imponerende høy standard på sine forestillinger. Bak produksjonen ligger hundretalls øvingstimer og en enorm besetning med lokale, talentfulle skuespillere, musikere og ildsjeler. Blant disse finner vi Sarah, Emilie, Rune Nathaniel og Jofrid som alle tar turen fra Kristiansand flere ganger i uken for å spille viktige roller i årets store musikal.

Vakre Askepott

Askepott er en av hovedrollene i «Into the Woods», og spilles av Sarah Tjernagel Bjørndal. Sarah er 20 år og opprinnelig fra Haugesund, men har de siste årene bodd og studert i Kristiansand. Vi spør hvordan hun endte opp i nettopp denne musikalen.
– Jeg hadde ingen kjennskap til musikkteateret eller noen av de som var med fra før, men har gått på Haugesund teaterskole fra jeg var 5-6 til jeg var rundt 13. Deretter gikk jeg musikklinja på videregående og var med på musikal i 2. og 3. klasse. Når jeg så avisartikkelen om at de ville ha folk på audition, tenkte jeg det var et fint avbrekk i studiet med det jeg liker å gjøre, så da måtte jeg jo prøve. Jeg gikk på audition og fremførte sangen til Askepott. Samme kveld fikk jeg telefon med tilbud om rollen og takket ja på flekken, forteller hun.

Tøffere Rødhette

I «Into the Woods» møter vi Rødhette i en noe tøffere versjon enn tradisjonelt. Det trengs ingen tømmerhugger for å reddes fra ulven for å si det mildt, og her gjør Emilie Tangen Reitan en suveren figur. Emilie er 21 år og fra Drammen, men bor og studerer i Kristiansand. Hun hadde heller ingen kjennskap til musikkteateret, men kastet seg over muligheten da annonsen viste seg.
– Jeg har hele livet drevet med musikal og elsker både sang, dans og teater. Jeg har vært med på flere forestillinger på barne- og ungdomsteater i Drammen. Dessuten gikk jeg på folkehøgskole med fokus på musikal ett år. Når dette dukket opp tenkte jeg det var perfekt for meg og det var en ny mulighet til å drive på med det jeg liker igjen. Jeg har savnet det veldig etter jeg flyttet, og det har ikke akkurat vært stort utvalg av kulturaktiviteter de siste årene heller, men Arendal Musikkteater satser stort likevel, forteller hun.

Emilie forteller at musikal på en måte er som en helt egen verden.
– Jeg elsker stemningen i musikaler, og du gjør litt alt mulig, både sang, dans og skuespill på en gang. Jeg hadde ikke veldig kjennskap til akkurat denne musikalen, men har sett Disney-filmen og liker sangene der. Den er veldig krevende med ganske vanskelig musikk. Det er en utfordring men det synes jeg er bare gøy.

Prinsen og ulven

Rune Nathaniel Stjerngaard er 45 år og kommer fra Skien men bor og jobber i Kristiansand. Han søkte rollen som prins, men gjorde så godt inntrykk at han like godt fikk rollen som den store stygge ulven i samme slengen.
– Det var helt tilfeldig at jeg endte opp her. Jeg fikk tipset om audition av et familiemedlem og tenkte at jeg har ikke gjort musikal på lenge så nå var tiden inne. Jeg har jobbet mange år som show-artist og da er det også både sang, dans, skuespill og hele greia. Det er veldig gøy å få kombinert alt jeg har drevet med tidligere. Jeg dro på audition og tenkte «Herregud hva er det jeg har begitt meg ut på» når jeg fikk rollen, men jeg har ikke angret et sekund siden, forteller han.

Rune Nathaniel er for tiden aktuell med en helt ny låt; «Masquerade». Låten er spilt inn i Kristiansand og finnes på Youtube. En «typisk pop-låt om kjærlighet» i følge han selv.

Ond stesøster

Med Askepott følger selvfølgelig hennes onde stesøstre. Jofrid Rypestøl er 35 år fra Kristiansand og jobber i barneverntjenesten, så snarere det motsatte av hennes karakter i «Into the Woods». Hun også stilte tilfeldigvis opp på audition, uten kjennskap til hverken musikkteateret eller deltakere.
– Jeg har alltid vært veldig glad i musikk og studerte musikk et par år, men så landet jeg på et litt tryggere yrke. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til her men fikk et veldig positivt inntrykk av det. Oppsetningen er skikkelig forseggjort og profesjonelt gjennomført. Musikalen er også kjempegøy, kanskje litt ukjent for de fleste, men absolutt verdt å ta turen for å oppleve.

Både Sarah, Emilie, Jofrid og Rune Nathaniel forteller alle at de reiser sammen og bruker pendlertiden sosialt og øver på veien.
– Vi har det veldig gøy på veien til og fra, vi øver på tekster og snakker sammen. Ingen av oss kjente hverandre fra før men vi er blitt en veldig fin gjeng som koser oss masse sammen, avslutter Emilie.

Inviterer til forestilling

Arendal Musikkteater er utrolig glade for å kunne ønske velkommen til sin tiende forestilling «Into the Woods» 31. mars til 2. april. Etter lang tid med restriksjoner blir dette en ekstra flott jubileumsforestilling med fullsatt sal og et forrykende show.

Billetter finner du på arendalkulturhus.no

 

Back To Top