fbpx
skip to Main Content

Dyreparken i klasseromsundervisningen

Dyreparken har i flere år tilbudt undervisning i naturfag og biologi til barn og unge i både grunnskolen og videregående skole. Under pandemien ble naturligvis tilbudet satt på vent, og en annen dør ble åpnet opp; digital undervisning og live-streaming fra Parken.

Koronapandemien og sosiale medier har gitt Dyreparken tid og muligheter til å nå enda flere barn og unge. Under pandemien ble det vist et stort engasjement da Parken strømmet direkte fra ulike dyr og dyrepassere på Facebook og YouTube. Denne interessen for live-streaming var også starten på satsingen av digital undervisning.

Startet med et Facebook-innlegg

Det startet med et innlegg i en Facebookgruppe for lærere og pedagoger. Biolog, Helene Axelsen, henvendte seg til gruppen for å undersøke om noen av dem ville være interesserte i å teste digital undervisning fra Dyreparken. Det tok ikke lang tid før de første meldte sin interesse, og til slutt ble pågangen så stor at Helene måtte stoppe innlegget etter kun 20 timer, med over 3 000 påmeldte klasser.
– Det er utrolig gøy at det er så stort engasjement rundt dyr, og at så mange skoler har lyst til å til å få besøk av Dyreparken i klasserommet, sier en fornøyd Helene Axelsen.

Underviser på Youtube

I februar startet Dyreparken et gratis  undervisningstilbud på YouTube. Undervisningen sendes live én fredag hver måned, og har til nå handlet om mat, tenner, bæsj og kommunikasjon mellom dyrene. Undervisningen har nærmere 1 800 skoleklasser som abonnerer på tilbudet.

Nylig skrev Dyreparken avtaler med Salaby, Norges største digitale læringsunivers for barnehage og grunnskole, og Elevkanalen, TV 2 sin egen digitale skole. Det betyr at over 90% av norske skolebarn i barneskolen får Dyreparken inn i klasserommet gjennom kreative filmer, oppgaver og spill fra høsten av.

Samarbeider med kjent læringsplattform

Formålet med undervisningen er å øke kunnskap og engasjement om bevaring av truede dyr og natur. Kreativ og inspirerende undervisning tilpasset læreplanen er verdiskapende for målgruppen.
– Vi tror at vi som aktør kan være med å bidra til et enda mer bærekraftig engasjement for sårbare dyr og naturområder.

Back To Top