fbpx
skip to Main Content
STOR STAS: Moreloklubbens medlemmer oppviser høyt stemningsleie når de samles til treff, slik som her hos Sør-Caravan en helg i mai. Mange skal videre til Morelo-fabrikken i Tyskland hvor det arrangeres Morelo Open.

Bobil-treff

Rullende luksus på sørlandsbesøk

Fakta:

Morelo-fabrikken i Tyskland, etablert i 2010, produserer luksus-linere, hvilket vil si romslige bobiler som bygges på lastebil-eller buss-chassis hvor luksus og kvalitet løftes til høyt nivå og hvor prisen kommer i andre rekke. Skreddersøm er også viktig. Bilene bygges nemlig etter kundens ønsker. Prisene spenner fra 2,2 til 9,5 millioner kroner. 

SOBERT: Hvem kan ikke ønske seg et slikt bad? Til høyre et glimt inn i soveavdelingen som domineres av en King Size seng.

32  Morelo bobiler av den kostbare sorten satt hverandre i stevne i Lillesand, helgen 20-22 mai.   

 

– Det er som å reise rundt med et luksus hotellrom.

Eli Lerfaldet er ikke i tvil om at livet med bobil er verdt å satse på. Hun og mannen, Ole, har lagt over seks millioner på disken for å sikre seg sitt rullende hotellrom, en Morelo Empire Liner som strekker seg 11,5 meter i lengde og som har totalvekt på 15 tonn. Her kreves det mer enn vanlig B-sertifikat for å sette seg bak rattet. 

Nå er de på Morelo-treff i regi av Morelo Owners Club Norway hos Sør-Caravan på Kjerlingland sammen med 31 andre Morelo bobiler. (Artikkelen fortsetter under bildet).

STOLTE EIERE: Ole og Eli Lerfaldet tok turen fra Sollihøgda med sin Morelo Empire Liner til over seks millioner kroner.

Medbrakt garasje

En kikk inn i vidunderet gjør oss unektelig imponert: Oppvaskmaskin, sentralstøvsuger, king-size seng og elegant bad er bare noen av fasilitetene i luksus-lineren som er den nest største i Morelo sitt modellutvalg.
– Bli med på baksiden og se garasjen, smiler Eli.

Et trykk på en knapp og en stor port åpner seg, og åpenbarer et rom i bilens akterende som til vanlig rommer en Mini Cooper cabriolet som er kjekk å ha med seg når paret skal ligge fast en plass og samtidig ønsker å kunne bevege seg rundt uten å måtte bryte opp. På denne forholdsvis korte helgeturen er imidlertid garasjen tom, kun to sykler er på plass.
– Vi pleier dra på tre ukers tur om sommeren, og ellers blir det mange langhelger med bobilen, forteller Eli og Ole, som også har fått testet vinteregenskapene til bilen da de besøkte Røros Martnan i februar. (Artikkelen fortsetter under bildet).

KJØKKENHJELP: Oppvaskmaskin kommer godt med når ferien skal nytes i fulle drag.

Paret har hatt to Morelo bobiler før så de har tydelig funnet seg til rette med luksusmerket som produseres i Tyskland.
Vi begynte med bobil i 2014. Før den tid hadde vi båt; en Princess på 61 fot, men etter å ha fartet opp og ned kysten mange år på rad, savner vi ikke det lenger, forteller de to. (Artikkelen fortsetter under bildet).

ROMSLIG: Eli og Ole finner seg til rette i sitt rullende luksushjem. Eli har tatt plass i «slide-out» seksjonen som gir 50 cm ekstra albuerom når den trekkes ut etter at bilen er parkert.

Langveisfarende

Paret,  som bor på Sollihøgda mellom Bærum og Hønefoss, har tatt turen til Lillesand for å oppleve fellesskapet med likesinnede fra andre steder i Norge. 
– Her kommer Morelo bobiler fra rundt om i Norge til treffet, mange fra Bergen, Haugesund og Stavanger, men også flere fra Østlandet. Et par har tatt turen helt fra Tromsø, forteller Geir Moen, administrator for treffet hvilket foruten sosialt fellesskap omfattet foredrag over tekniske tema og guidede turer i nærområdet. 

TREKKFUGLER: Vidar og May Helen Nylund kjørte over 200 mil fra Tromsø til Lillesand for å bli med på treffet. De gir seg ikke med det, de blir med flere andre i følget til Morelofabrikken i Tyskland hvor det arrangeres Morelo Open.

– Søndag setter flere av oss kursen lenger sydover, med Color Line til Danmark og så 110 mil videre strake veien til Morelo-fabrikken i Schussfeld i Tyskland hvor det arrangeres Morelo Open, et årvisst arrangement med deltakere fra hele Europa, deriblant 25 fra Norge, opplyser Moen som kan fortelle at det i hovedsak er par på 40+ som er med på arrangementer i regi av klubben.   

Stemningsleiet var høyt da grillene ble fyrt opp og deltakerne benket seg rundt bordene lørdagskvelden etter at det obligatoriske gruppebildet ble tatt ute på plassen.  

ROGALDSTREFF: Felleskap er viktig for bobilfolket, her har flere rogalendinger samlet seg i bobilen til Osvald og Kirsten Hebnes fra Suldal. Fra venstre: Kirsten og Osvald, videre Oddvar Klingsheim, Asle Tjøtta, og Reidun Klingsheim.
Back To Top