fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi, uke 27-30

Vi gir deg nyheter av liten og stor valør fra Kristiansand og omegn.

 

Ny restaurant på Lund

Den 13. juni åpnet Restaurant Skrubbsulten på Marvika Torv (bildet). For dem som synes navnet lyder kjent, eksisterer samme konsept også på Tinnheia, noe det har gjort i en årrekke. På menyen finnes alt fra tradisjonell husmannskost som kjøttkaker til mer moderne retter som burrito. Restauranten finnes i det samme nyreiste bygget som Edgars bakeri. Den har 80 plasser inne og 42 plasser utendørs. Det er gründersamboerparet Brynhild Johnsen og Frank Nystad som eier og driver Restaurant Skrubbsulten, som i dag holder hus på Tinnheia. Fram til 1. januar i år hadde de også en restaurant på Tangvall, men denne ble nylig lagt ned fordi bygget de holdt til i skulle rives.
– Lund er jo en bydel i utvikling og vi synes det vrker spennende å være med på, forteller Brynhild Johnsen.

Brakker til elevene

Førsteklassekullet ved Tordenskjolds gate skole til høsten får undervisning i brakker. Brakkene er nå på plass i skolegården. De ble reist som moduler, med det meste av inventaret ferdig montert på fabrikk. Alt fra varmeovner og tavler til vasker og tørkepapirbeholdere ble reist ferdig installert.

Rostoft inn i styret til Nordic Safe Cities

Varaordfører i Kristiansand, Erik Rostoft, er blitt styremedlem i alliansen Nordic Safe Cities. I styret vil Rostoft representere medlemsbyene, som er en del av Alliansen Nordic Safe Cities. Alliansen består av 19 medlemsbyer fra Norden, som alle arbeider for å fremme demokrati og skape trygge og robuste miljøer og byer for å motvirke ekstremisme og polarisering.

Ny idrettssjef i kommunen

Christian Jørgensen (46) er ansatt som ny enhetsleder for idrett i Kristiansand kommune. Han starter i idrettsenheten 22. august og kommer fra stilling som rådgiver innen virksomhetsstyring i kommunen. Jørgensen er sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse (IndØk). Han har vært rådgiver virksomhetsstyring i kommunen siden september 2021, og før dette var han økonomi- og organisasjonssjef i Kilden. Han har også vært prosjektleder i PTL AS (i dag WSP Norge AS). Jørgensen er også en idretts- og friluftslivsmann. I dag er han blant annet fotballtrener for nesten 40 fjortis-gutter i IK Gimletroll. Har tidligere også vært engasjert i håndballdelen, samt tatt del i mer administrativ aktivitet som sportslig utvalg og arrangert cup. I tillegg har Jørgensen hatt tilknytning til IK Start, FK Vigør, FK Søgne og IK Våg som aktiv fotballspiller, aktivt bruk av DNTs nettverkshytter, Terrengkarusellen, samt hobbyskiløper både sommer som vinter, hvor Marcialonga er neste års store begivenhet.

Gratis busskort til studenter

Studenter som har meldt flytting til Kristiansand etter 1. mai 2022, kan fra 26. juli  søke om gratis busskort for høstsemesteret 2022. Kristiansand kommune ønsker å tilby gratis busskort for studenter som tar høyere utdanning og melder flytting til Kristiansand. Ordningen gjelder ikke studenter fra Agder. Busskortet er gyldig på alle ordinære ruter i hele Agder. Unntak er nattbuss, flybuss og ekspressbuss.

Back To Top