fbpx
skip to Main Content

Målet er å oppfylle drømmer

Med nylanseringen Fleksihus utfordrer Jan Erik Groos og Fair Deal Gruppen nok en gang boligmarkedet.

Tidligere har det Grimstadbaserte firmaet gjort stor suksess med konsepter som Grooshaven og smartmøbler fra Møblene.no. Grooshaven ga førstegangskjøpere en inngangsbillett til et tøft boligmarked med små leiligheter til fornuftige priser. Denne gangen tar Jan Erik Gross i samarbeid med partner og medeier Ottmar Fotland det hele et steg lenger og lanserer Fleksihus – små micro- og minihus til en minst like fornuftig pris.
– Dette er et helt nytt konsept som vi gleder oss veldig til å vise til det norske markedet, forteller Jan Erik Groos.

DEMOHUS: F.v: Ottmar Fotland og Jan Erik Groos viser frem to av demohusene som står på Bergemoen i Grimstad.

Ekstra bolig

Jobben med å lansere de små husene i Norge begynte for flere år siden. I mars 2020 var Jan Erik på besøk på fabrikken i Polen. Hva som skjedde siden er en historie vi alle kjenner til, og prosjektet ble lagt midlertidig på is. Nå er derimot de første demohusene på plass på Bergemoen i Grimstad, flere hus er allerede solgt og firmaet har inngått en avtale med agenter i Rogaland, Troms og Kirkenes.
– Målet er å få hele landet som nedslagsfelt, legger han til.

FORSKJELLIGE: Husene fra Fleksihus kommer i flere forskjellige utgaver slik at alle kan finne noe nøyaktig etter sin smak. Foto: Fleksihus/Fair Deal Gruppen

Jan Erik forteller at forskjellen på et husene er at microhuset har hjul, mens minihuset plasseres på en grunnmur. Valgmulighetene er mange, og husene blir skreddersydd nøyaktig etter kundens ønske. Microhusene kan registreres som caravan og er flyttbare så sant sjåføren har BE og en bil som kan trekke 3,5 tonn.

– For å kunne bygge for eksempel et anneks må man gjennom en stor papirmølle. Denne derimot kan du bare rygge på plass der du ønsker å plassere den. Det er ingen søknadsprosess man må gjennom og klager naboen så kan man koble den på bilen og flytte den. Vi har solgt til kunder som ønsker å bruke dem til utleie gjennom for eksempel Airbnb, som en ekstra bolig på tomta, for de som ønsker å dra steget med hjemmekontor enda lenger eller de som har plassert dem på en campingplass, smiler han.

FLYTTBARE: Microhus er flyttbare og kan flyttes med BE og en bil som kan trekke 3,5 tonn. Foto: Fleksihus/ Fair Deal Gruppen

Smarte løsninger

Alle husene leveres med mulighet for innlagt strøm, vann og kloakk. Dersom man ikke har dette tilgjengelig så finnes det løsninger som forbrenningsdo, gass, vanntanker og solcellepanel på taket. På denne måten kan man benytte seg av husene og alle finessene selv om man ønsker å leve fullstendig «offgrid».

– Kanskje man har en hyttetomt, men ingen hytte. Flere har kjøpt et hus av oss og plassert på tomten til for eksempel foreldre mens de sparer til egenkapital til egen bolig. I mange tilfeller blir det langt rimeligere å bo i et fleksihus fremfor et tøft leiemarked, forteller han videre.

GOD PLASS: Husene kan innredes med et fullverdig kjøkken, bad og gode oppbevaringsmuligheter.

Husene er innredet med smarte løsninger hele veien og det er brukt materialer i god kvalitet. Inne er det termostatstyring på varme og ved ønske kan det også installeres ved- eller pelletsfyring. Fleksihus har et samarbeid med blant andre parner og medeier Ottmar Fotland fra Homborsund Bygg som kvalitetsikrer alle prosjektene fra idé til nøkkelferdig bygg.

– Dette er en god kombinasjon for oss og vi er veldig glade for at Ottmar har gått inn som partner i dette prosjektet. Det er en stor sikkerhet for både oss og kunden, legger Jan Erik til.

ISOLERT: Jan Erik Groos forteller at husene er fullisolert og følger alle norske krav og standarder.

Stor interesse

Alle husene leveres fullisolert og i tråd med norske standarder og krav man trenger for å kunne bruke det som helårsbolig. Selv om prosjektet akkurat er lansert forteller Jan Erik at interessen har vært svært høy.

– Bare de første dagene fikk vi en interesse som nesten er litt skremmende. Det er tydelig at markedet har ventet på noe slikt og nå gleder vi oss til å komme skikkelig i gang med å oppfylle drømmen om en hytte, egen bolig eller noe helt annet. Bare fantasien setter grenser, avslutter han.

SENG: På hemsen er det god plass og gode lysforhold.
DRØMMER: Målet til Fleksihus er å oppfylle drømmer og kunden kan få innredet husene slik de selv ønsker.
Back To Top