fbpx
skip to Main Content

– Ishockey er en av de mest skånsomme idrettene

Kristiansand ishockeyklubb gjør mye godt arbeid for å inkludere barn og unge, og for å sette Kristiansand på ishockey-kartet.

 

Det er mange som gjerne sitter med et inntrykket de fikk for mange år siden, og gjerne spesielt etter serien, Iskrigerne, at ishockey er en voldelig sport som fører til mange skader og mye slåssing. Dette feilaktige inntrykket vil Øystein Liebermann, styreleder i Kristiansand ishockeyklubb til livs.

Øystein Liebermann

– I virkeligheten er ishockey en av de idrettene hvor det er færrest skader, og som er mest skånsom for kroppen fordi spillerne er veldig godt polstret og beskytta. Det finnes også regler for hva man ikke kan gjøre. I de minste klassene er det ikke engang lov å tackle. Menisk, ankler, knær og hofter er ikke så utsatt som i håndball og fotball fordi det er ikke så mye løping og skøytene bidrar til et mykt nedslag.

De som er usikre er velkommen til å se en kamp.
– Da vil de oppdage at det er færre skader enn på for eksempel en fotballkamp.

Trivsel viktig

Klubben er åpen for alle, og dem som er fra 5-6 år gamle kan få begynne på ishockeyskolen med å lære å stå på skøyter dersom de ikke kan det fra før.
– Vi er opptatt av inkludering og alle får tildelt spilletid på de unge lagene. Det er viktig for oss at alle trives.

Utstyr til utlån

Det kan gjerne virke som at spillere trenger mye utstyr, men dette får en enkelt fatt i på bruktmarkedet.
– For de laveste klassene anbefaler vi å kjøpe brukt utstyr. Det finnes mye av. Ønsker man likevel nytt utstyr, får du kjøpt dette for 2000 – 2500kr. På hockey-skolen vår er det tillatt med sykkelhjelm. Vi vil jo anbefale hockey-skøyter, men de som er ferske kan låne utstyr for å se om ishockey er noe de liker.

Startet med landhockey

Klubben ble stiftet i 1992. Det var mest for å sikre navnet.
– Det var noen som samlet seg og spilte landhockey og innebandy, men det var ingen som var aktive innen ishockey før Idda arena ble ferdigstilt i 2011. Da var det 17 medlemmer i klubben. Nå er det cirka 500. Utav dem er litt flere enn 200 aktive spillere. Det er ganske bra for en by som ikke har noe ishockey-historie, mener styrelederen, som selv spiller på oldboys-laget.

For alle

Sesongen startet 30. august, men da Sørlandsavisen besøkte Idda arena, var det en gjeng tilfeldige spillere fra flere lag og nivåer som koste seg på såkalt «åpen is», hvor alle kan komme og trene.

Tidligere i høst var regjerende seriemestere fra Ålborg og spilte mot Fjordkraft-ligaen – elitelagene fra Norge.
– Det å samle fire elitelag til å spille mot hverandre over fire dager på Idda arena er det mange lag som misunner oss. Målet er å få til mer av dette.

Denne artikkelen stod på trykk i september.

Back To Top