fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi – uke 9

Vi gir deg smått og stort av nyheter fra hele Kristiansand og omegn.

 

Midlertidig vei på Grim

Grunnet transport av en 400 tonn tung transformator fra Kristiansand havn til Støleheia må Statnett bygge en midlertidig veg nederst i Møllevannsveien. Den midlertidige veien skal bygges der parkeringen til Samsen ligger i dag. Det er Repstad Anlegg AS som er utførende entreprenør i Entreprise 3 i Gartnerløkka-Kolsdalen-prosjektet som skal utføre arbeidet for Statnett. Det er transformatorens størrelse og vekt som gjør at andre veier ikke er aktuelle å bruke til denne transporten.

Arbeidene med å bygge og rive den midlertidige vegen vil foregå over en periode på tre til fire uker, med start i uke 9. Arbeidet vil i svært liten grad påvirke trafikken i området. Avkjørsel inn til Samsen opprettholdes, det samme vil gang- og sykkelvei, men det vil forsvinne 5-6 parkeringsplasser fra arealet til Samsen. Transporten vil skje nattestid og ta om lag to timer. I denne perioden vil gående og syklende håndteres av trafikkdirigenter.

Åttende beste studentby

Kristiansand er kåret til den åttende beste studentbyen i Norge. Kåringen fant sted på Studentum.no og er basert på en undersøkelse gjennomført av Keystone Education Group. Nåværende og tidligere studenter har vurdert hva som viktig når de velger hvor de ønsker å studere. Rangeringen er basert på følgende parametre:

  • Boligmuligheter
  • Helsetilbud
  • Karrieremuligheter i byen
  • Kollektiv transport
  • Kulturliv
  • Faglig kvalitet
  • Mulighet til jobb ved siden av studiene
  • Mulighet til videreutdanning på høyere nivå
  • Studiemiljø

Tre årlige strømbrudd

Statistikk fra NVE viser at nordmenn i snitt opplever tre strømbrudd hvert år, der Innlandet, Nordland og Agder har flest strømbrudd over flere timer.

– Norge og det norske energisystemet er per i dag helt avhengige av vedfyring for at strømnettet ikke skal bryte sammen på de kaldeste dagene. De aller fleste varmepumpene som er i bruk i Norge takler ikke sprengkulden, og gir liten effekt allerede ved 8-10 minusgrader, forteller Brede Børud, styreleder i Norsk Varme, bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder og skorsteiner.

Port Sør blir Snekker´n Kristiansand

Brødrene Thomas og Kenneth Tønnesland går inn i Snekker’n kjeden. Dermed blir Port Sør nå til  Snekker’n Kristiansand. Brødrene startet opp i 2017 fordi de hadde et sterkt ønske om å drive egen butikk. Deres far jobber som selger i Hörmann og tipset brødrene om at de manglet en forhandler i Kristiansand. Bakgrunnen til gutta er innen byggfag og teknisk fagskole, og nå åpner de butikk på Mjøvann.

– De har stort engasjement, er fremoverlente og passer som godt inn i vår familie, sier daglig leder i Snekker’n Norge, Tone Jakobsen.

– Vi gleder oss nå til å komme inn i nye store lokaler utvider sortimentet betydelig innen alt av dører, alt av vinduer, garderober, gulv, trapper, glassrekkverk, vinterhage og bad med mere, sier Thomas.

– Tida er inne for å få flere ben å stå på etter å nå ha bygget oss opp på garasjeporter. Vi har et sterkt ønske om å bli et sted hvor alle i Kristiansand og omegn kan få alt til huset eller hytta si, og konseptet til Snekker’n passet oss godt med vår nye satsning, sier Kenneth.

Back To Top