fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomsland-trente Nelson Helen på vei mot seieren i DNTs Hoppechampionat sammen med gjestekusk Tom Erik Solberg. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Øystein Tjomsland vant årets første storløp

Øystein Tjomsland-trente Nelson Helen sikret seg 100.000 kroner da hun lørdag vant årets første storløp for de fire år gamle hoppene, DNTs Hoppechampionat på Biri Travbane.

 

Det er utover sensommeren og på høstparten at de virkelig store årgangsløpene, de største løpene for juniorene innen travsporten, kommer som perler på en snor. Det er også på denne tiden av året at Øystein Tjomslands hester virkelig finner storformen, etter at sørlendingens vitenskapelige treningsprogram for alvor gjør seg gjeldende.

Lørdag ble imidlertid storløpssesongen innledet for de fire år gamle hoppene, og 52-åringen fra Søgne viste på direkten at hans hester utvilsomt blir å regne med også denne sesongen. Nelson Helen stod uten seier på sine åtte innledende starter i karrieren, men den storvokste hoppa har virkelig nyttiggjort seg vintertreningen hun har vært gjennom.

I DNTs Hoppechampionat sendte gjestekusk, Tom Erik Solberg Nelson Helen, til tetposisjonen etter noen hundre meter, og siden holdt de konkurrentene på en armlengdes avstand.

– Nelson Helen kommer til å bli bra, men hun er stor og har trengt tid på å bli helt ferdig. Hun har utviklet seg på en veldig fin måte i Øysteins regi denne vinteren. Jeg kjente i prøvestarten før løpet at hun hadde en god dag, da fikk jeg seiersambisjoner, fortalte Solberg etter løpet.

Vinnertiden ble 1.27,8/2140 meter, ny personlig rekord med nesten to sekunder for Nelson Helen.

Back To Top