fbpx
skip to Main Content

Landet rundt med pizzaovn på to hjul

Hans Kristian har kjørt over 6500 kilometer gjennom landet med sin Harley Davidson. Bak på motorsykkelen har han montert en pizzaovn som han bruker til å servere hjemmelaget pizza for en god sak.

Til daglig jobber Hans Kristian Jørgensen som operativ leder i ambulansetjenesten i Oslo. Da han så at mange slet litt ekstra både med pandemi og økonomi fikk han et sterkt ønske om å gjøre noe for å hjelpe de som trenger det litt ekstra.

– Jeg har jo sett på nært hold at mange sliter og blir introverte og holder seg hjemme når ting blir vanskelig, så da tenkte jeg at jeg må gjøre noe for å hjelpe og få folk ut. Frisk luft og bevegelse er jo veldig viktig for mental helse, også slår jeg jo gjerne av en hyggelig prat samtidig, så forhåpentligvis kan jeg hjelpe noen med å gi en litt hyggelig puff så de kan få det litt bedre i hverdagen, forteller han.

Hans Kristian Jørgensen har siden pandemien kjørt landet rundt og servert hjemmelaget pizza fra sin Harley for en god sak. Du kan følge reisen på hans Instagram profil: https://www.instagram.com/biker.kost/

Takker 40 års krisen

At det ble akkurat pizza og motorsykkel som ble løsningen, det vil han takke 40 års krisa for.
– Det er to ting du trenger når en kommer i 40 års krisa, og det er motorsykkel og pizzaovn. Så jeg tenkte hvorfor ikke slå det sammen til en pakke, forteller han med et smil.

Med den ideen fikk han laget et skreddersydd bagasjebrett med plass til en pizzaovn, og tok fatt på turen fra Drammen til Nordkapp til støtte for en god sak. På veien har han dokumentert reisen på Instagram, der han har fått overveldende respons og mange tips og henvendelser på hvor han bør ta turen på veien.
– Jeg har hatt en del forhåndsbestemte sjekkpunkter på veien der jeg har laget pizza til tilstelninger og grupper med fokus på mental helse, også har jeg tatt det litt på sparket om det har dukket opp noe. Det har vært alt fra kun et par stykker i øspøs regnvær, til nesten 300 oppmøtte. På Nordkapp fikk jeg jobbe med kokkeklassen på Honningsvåg Skole, der elevene kom og laget pizza på motorsykkelen i minusgrader og sludd. Det var fantastisk, det kommer jeg aldri til å glemme, forteller han.

Videre forteller Hans Kristian at han har fått mange henvendelser og invitasjoner fra folk og tilstelninger som ønsker besøk av han.

– Det har vært veldig givende å få meldinger både av arrangementer som ønsker å ha meg der, men også av enkeltpersoner som tar kontakt og forteller at de følger meg eller at de har fått motivasjon av det jeg gjør. Det er fantastisk at noe så enkelt kan gi så mye glede og motivasjon for noen som trenger det, bare ved å komme seg ut og få servert litt mat og slå av en prat med noen som bryr seg. Det har hele tiden vært målet å kunne gjøre noens hverdag og mentale helse litt bedre, forteller han.

På lokalbesøk

Hans Kristian har fått stor respons, og har blitt skrevet om i flere medier over det ganske land. Sist uke var han på Mjåvann Industriområde i Kristiansand og besøkte blant annet bedriften OK Marine, til stor forundring og god stemning fra de ansatte.

– Dette var jo helt fantastisk, pizzaen var nydelig og Hans Kristian er jo fantastisk. Det er jo et originalt påfunn og egentlig veldig enkelt, men det funker jo som bare det. Vi fikk en skikkelig glad-dag på jobb alle sammen, forteller Morten Salvesen og kollegaene hos OK Marine.

Hans Kristian var på sin rundtur gjennom landet innom Mjåvann Industriområde i Kristiansand. De ansatte hos OK Marine var spesielt fornøyde med et smakfullt besøk og en hyggelig prat.
Back To Top