fbpx
skip to Main Content
Agder Fylkeskommunes bygg i Kristiansand.

Leder

Tanker om kommune- og fylkestingsvalget

Jeg vet ikke hvem som burde styre eller bli ordfører. Hvem som enn blir sittende i Bystyret, håper jeg de vil se sitt ansvar og gi byen det løftet det trenger for å bli bedre.

 

Jeg håper de gjør noe med ungdomsvolden i byen. Ungdomsskoleelever som driver med mobbing og vold bør fjernes fra skolen og miljøet. Det er bare feigt og et tegn på latskap å fjerne ofrene. Problemet går ikke bort om ofrene blir overført til en ny skole. Gjerningspersonene får fortsette ufortrødent.

Jeg håper de gjør noe med rusmiljøet i byen. Det er flaut å hjerteskjærende at byen har et så stort rusmiljø, men bevillinger til Politi og rusomsorgen ligger vel på sentrale hender.

Jeg håper de flytter containerhavna. Den ligger der som et sandkorn i øyet når man runder Caledonien på vei til Gravane og Odderøya. Noe slikt burde ikke få ta opp så mye plass, så nærme sentrum. Vi kunne heller anlagt en brygge eller kai til flere båter og ferger.

Jeg håper de sprer sosialboligene slik at det ikke dannes ghettoer i fredelige nabolag hvor det alltid har bodd barnefamilier. Kommunen har samlet rusmisbrukere med flykninger og personer med mentale problemer og andre utfordringer. Det vil bare bidra til mer utenforskap.

Jeg håper de lar det gamle Fylkeshuset bestå, og heller flytte Tordenskjolds gate skole inn der, i stedet for å fjerne boliger og rasere deler av Baneheia for å lage plass til en ny kloss.

Jeg håper det åpnes opp for flere matvogner og boder på og rundt Torvet, som selger spennende gatemat. Det hadde vært bedre enn disse bodene som selger juggel og piratkopierte sko og t-skjorter. Restaurantene har bare godt av litt konkurranse.

Sist, men ikke minst, håper jeg de vil reversere noe av hyblifiseringen som har fått lov til å drive bort voksne og barnefamilier fra sentrum. Evigvarende festing gjør byen utrivelig. Vi får håpe de nye studentboligene på Lund vil bøte på noe av dette.

(Denne lederen ble skrevet på mandag før valgresultatene forelå).

Back To Top