fbpx
skip to Main Content

Motor

Nå får Agder-bilister automatisk ladebetaling

Fra og med desember har tusenvis av elbileiere i Kristiansand, Gjerstad, Grimstad og Lillesand kunnet plugge, lade og stikke. Circle K er først ute med å lansere denne løsningen bredt i hele Skandinavia.

 

– Motivasjonen vår er å gjøre det så enkelt og sømløst som mulig å kjøre elbil. En del synes lading kan være knotete og komplisert. Med Autocharge går alt av seg selv, sier Anders Kleve Svela, som leder E-Mobility-enheten i Circle K Norge.

Om lag 36 000 elbiler ruller for tiden rundt på sørlandske veier, ifølge tall fra Norsk Elbilforening. Kleve Svela forteller at Autocharge kan brukes på tre av fire elbilmodeller.

KLOKKERTRO. Anders Kleve Svela er sikker på at Autocharge blir en stor suksess i Norge. Foto: Circle K Norge

Slipper å styre med app eller brikke

Circle K tilbyr nå Autocharge på stasjonene Circle K E18 Brokelandsheia, Circle K Sørlandsparken, Circle K Grimstad og Circle K E18 Lillesand.
– Om lag 90 prosent av hurtig- og lynladerne våre støtter Autocharge, og de resterende laderne skal byttes ut fortløpende, sier Svela.

Med Autocharge trenger du ikke tenke på verken app eller brikke når du skal lade bilen.
– Første gangen velger du Autocharge i ladeappen, skriver inn bilmerke og -modell, og etter dette vil registrering, lading og betaling gå automatisk.

Vellykket testing

Han har stor tro på at Autocharge kommer til å bli en stor suksess over hele landet. En betaversjon har allerede blitt testet i Sverige, med svært gode resultater.– Testen demonstrerte at løsningen fungerer glimrende, og at den gir kundene en sømløs og effektiv ladeopplevelse. De tidligste testerne ga Autocharge karakterer mellom 9,2 og 9,8 på en skala fra 1 til 10. Det er særdeles bra, og gjør at jeg har klokkertro på at også kunder her til lands vil sette pris på tilbudet, sier Kleve Svela.

Back To Top