fbpx
skip to Main Content

Restaurantanmeldelse

En annerledes restaurantopplevelse

Synes du maten blir for tam og pregløs når du går ut og spiser i Kristiansand? Da må du prøve The Royal Corner.

 

Restaurantmat kan fort bli for generisk i Kristiansand. Det er mye av det samme som går igjen de fleste steder, med hederlige unntak, selvfølgelig. Det er klart, restauranter må servere det folk vil ha, men smaken kan fort bli litt lik.

Østlig preg

Dersom du vil prøve noe helt nytt, som vil være litt vanskelig å gjenskape hjemme på kjøkkenet, bør du prøve The Royal Corner. De serverer retter fra landene rundt Middelhavet, og da spesielt i østlig retning. Dermed vil maten være mer krydret her enn andre steder som serverer middelhavsmat.

God atmosfære

Vi testet ut tre-retteren som står i menyen for «Spis ute uka», og den skuffet ikke. Stemningen var rolig og fin selv om restauranten var i ferd med å fylles opp i ettermiddag. Middelhavsmusikken bidro til den rette atmosfæren og det smilende personalet var raskt på pletten.

God appetittvekker

Til forrett fikk vi en deilig linsesuppe. Denne hadde ingen hele linser, men det gjorde heller ingenting. Den fungerte godt som appetittvekker likevel. Her var verken for mye eller for lite. Det er jo tross alt hovedretten som er hovedaktøren denne kvelden. Suppen ble servert med litt olivenolje på toppen, pyntet med litt vårløk. Vi fikk en generøs lime-skive ved siden av til å dryppe litt lime over suppa for å gi den litt syrlighet. Suppa smakte fortreffelig og var ikke for salt. Den var heller ikke for voldsomt krydret.

Linsesuppe

Libanesisk vis

Hovedretten var grillet kyllingfilet med aubergine, gulrot, squash, couscous og paprikasaus. Som ekstra tilbehør fulgte restaurantens egne vri på «batata harra», som er hvitløkskrydrede potetbiter dynket i olivenolje på libanesisk vis. Olivenoljen gjorde at poteten var myk og saftig selv om den hadde vært på grillen. Normalt er poteten også krydret med chili, men her kunne man velge selv, ettersom man fikk en hel chili servert på kanten av tallerkenen.

Hvitløkssmaken var heller ikke overveldende. Potetene smakte mer av oliven enn av hvitløk. Normalt er en «batata harra» også krydret med paprika, men den fikk couscous´en i stedet for. Dessuten var jo sausen basert på paprika.

Mild røksmak

Grønnsakene var først dynket i olivenolje, og så røkt før de ble grillet over kullgrill. Om du normalt ikke liker røkt mat, er det ikke noe å frykte. Mye av røyksmaken overdøves av sausen og potetene, slik at det blir en avrundet og kuriøs opplevelse, og man glemmer litt at grønnsakene er røkt. Gulroten var fremdeles sprø, men resten av grønnsakene var myke og deilige etter å ha absorbert olivenoljen.
Kyllingen hadde en deilig sprø kant etter å ha vært på grillen, men myk i midten. Deilig avveksling.
Couscous´en tilførte en familiær men likevel eksotisk dimensjon og gjorde at vi ble gode og mette.

Deilig saus

Retten var pyntet med frisk koriander, som bidro med aldri så lite bitterhet, for å balansere det hele. Det eneste vi hadde å utsette på denne er at det gjerne kunne vært litt mer av den deilige sausen. Det er tross alt sausen som binder det hele sammen. Når vi kommer tilbake, vil vi be om litt ekstra saus over kyllingen.

Uslåelig kombinasjon

Til dessert fikk vi en nydelig sjokoladefondant, laget på huset, med en kule Oreo-is og jordbær, pyntet med mynte, for å elevere opplevelsen. Fondant og iskrem er en bortimot uslåelig kombinasjon, og denne var ikke for søt. Den var en fin avslutning sammen med en cappuccino, til et ellers herskapelig måltid som vi ble ordentlig mett av.
Rekker du ikke å benytte deg av tilbudet under «Spis ute uka», har du muligheten også senere, ettersom rettene kommer til å være på menyen ut sesongen.

Konklusjon: Anbefales.

Sjokoladefondant med Oreo kule-is.
Back To Top