fbpx
skip to Main Content

Bemanner opp og ønsker flere kvinnelige teknikere

Victoria trives godt som eneste kvinnelige servicetekniker i en mannsdominert bransje. Nå har arbeidsgiveren Agderport behov for å bemanne opp og ønsker flere som henne.

Jeg stortrives her, sier Victoria Skaar Jørgensen som utdannet seg som billakkerer og fikk jobb hos National Oilwell som lakkerer av ulike offshoreinstallasjoner. Da National Oilwell sammen med mange andre bransjeaktører måtte redusere bemanningen i 2015, fikk hun jobb midlertidig hos Agderport. Der har hun vært siden.
– Jeg skulle bare være her en periode inntil jeg fant noe annet, sier Victoria Skaar Jørgensen, som den gangen startet på lageret.

Men solid fagkompetanse er aldri å forakte. Hun fikk stadig mer å gjøre, hvor hun fikk brukt det hun hadde tilegnet seg av kompetanse. Hun fikk også mer å gjøre som servicetekniker og montør.
– Fordi oppdragsmengden økte, var det behov for oppbemanning. Jeg fikk fast jobb, og har vært her siden, ler hun.

Jobber på like fot

– Arbeidsoppgavene er varierte, og jeg lærer stadig noe nytt. Det er en veldig dynamisk bransje, sier hun.

Victoria forteller at det hender hun møter fordommer, men at det aldri har vært et tema for kollegene at hun er kvinne i en mannsdominert bransje.
– Mine mannlige kolleger og jeg selv jobber på like fot. Det viktigste er jo at en gjør en god jobb og kan det man driver med, så kjønn er aldri noe tema, sier hun.

Kundene er også positive til at det er Victoria som møter dem, dog for noen, særlig av den eldre garde, er ikke vant med at det er en kvinne som utfører denne typen oppdrag.
– Noen vil gjerne hjelpe til, og mener det godt når de kommer med råd og innspill underveis. Men når de ser at jeg vet hva jeg driver med og jobbene blir gjort, er de godt fornøyde, smiler Victoria.

Arbeidsgiver Thor Lohne Jørgensen er svært positiv til jobben Victoria gjør, og forteller at de ønsker flere som henne.
– Det har vært en klar fordel å ha Victoria med på laget, og tilbakemeldingene vi får er at kundene setter pris på at vi har valgt å satse på kvinnene i bransjen, sier han.

FORNØYD: Daglig leder Thor Lohne Jørgensen er svært fornøyd med Victoria Skaar Jørgensen, og ønsker flere som henne.

Bredt produktspekter

Agderport leverer en rekke produkter innen områdesikring, blant annet automatiserte industriporter, hurtigporter, veibommer, og leverer til både offshore, industri, verksteder, varehandel og bilforhandlere. Mangeårig fokus på kvalitet, service og pålitelighet har medført at bedriften har vokst jevnt og trutt.
– Vi selger industriporter fra Lindab, et samarbeid vi er stolte over å ha. Vi har vært forhandler for Lindab siden 2003. Vi ser at dansk produksjon sikrer kort leveringstid og et lavt miljøavtrykk, og ikke minst solid kvalitet, sier Jørgensen.

Utstrakt samarbeid

Han sier videre Lindab leverer markedets mest miljøvennlige industriport, og gjør at Agderport kan levere løsninger med utvidet garanti, ved inngått serviceavtale. Agderport har levert Lindab-porter over hele landet, hvor noen av kundene er landsdekkende.
– Vi har blant annet et utstrakt samarbeid med Rema 1000-kjeden, hvor vi har levert porter og utfører service og vedlikehold fra sør til nord i Norge, sier Lohne Jørgensen, og legger til at samarbeidet med Lindab og andre gode leverandører sikrer en stabilitet i produksjonen.

God gammeldags service

Tor Einar Røhmen og Thor Lohne Jørgensen startet Agderport i år 2000. De mente det var gode muligheter for en lokal portleverandør som kunne levere en høy servicegrad og kvalitet i alle ledd.
Siden har omsetningen økt jevnt og trutt, og betyr at Agderport i dag kan levere automatiserte industriporter og løsninger for offshore- og shipping industrien, så vel som industri og varehandel.
– Dette har gjort oss til en foretrukket leverandør i de fleste markedssegmenter, sier Lohne Jørgensen.
– Vi har helt fra starten av satset på god gammeldags service, vi har blant annet digitalisert hele bedriften for å yte en rask og ikke minst presis service. Alt vi gjør dokumenteres, både med tekst og bilder. Og når kunden har behov, må vi være på plass raskt, sier han.

Ønsker lærlinger

En god utvikling over tid har medført at oppdragene har økt. Agderport skal derfor styrke staben. I tillegg har bedriften jobbet med å bli en godkjent lærlingebedrift. I løpet av året vil godkjenningen være på plass, og fra høsten av vil de første lærlingene være på plass i bedriften.
– Stort sett alle medarbeiderne har vært med lenge. Ved å ta inn lærlinger vil vi både gi unge en anledning til å ha spennende og gode arbeidsoppgaver, samtidig som vi også sikrer en god rekruttering, avslutter Lohne Jørgensen.

Back To Top