
Baker Jørgensen produserer gode smaksopplevelser
I topp moderne lokaler på Stoa i Arendal produser Baker Jørgensen kaker, brød, påsmurt og hvetebakst i stor skala. Målet er å alltid gi kunden den aller beste smaksopplevelsen.
Hvor den folkekjære Napoleonskaken stammer fra strides de lærde om. Noen mener den stammer fra Napoli, mens andre mener at den er oppkalt etter selveste Napoleon Bonaparte. Uansett hvilken av versjonene som skulle vise seg å være den riktige, så er og blir blir den søte kaken en bestselger hos Baker Jørgensen.
Hvert eneste år blir cirka 70,000 stykker av den populære kaken produsert i egne lokaler på Stoa.
– Vi flyttet inn i disse lokalene i 2018 og er storfornøyde med det. Tidligere ble alt produsert i bakeriet vårt på Torvet i Arendal, forteller Peder Jørgensen.
Tilbyr overtidsmat
Baker Jørgensen har en historie som går helt tilbake til 1904 når Fredrik Emanuel og Karin Jørgensen åpnet dørene til bakeriet som med årene skulle bli regnet som en institusjon i byen.
Den første dagsomsetningen var på 13 kroner, og man kan med trygghet si at den har økt siden det. I dag har Baker Jørgensen hele åtte utsalgssteder og hele produksjonen skjer lokalt.- På den måten har vi full kontroll på hele reisen til produktene våre. Vi produserer det aller meste selv, fra karbonader, eggesalat og majones for å nevne noe. Vi legger vår stolthet i å servere håndlagde produkter som er laget fra bunnen av i Arendal. Det gjør maten vår både lokal, kortreist og bærekraftig, sier han.
Hele 25 ansatte jobber hver dag i produksjonen for å mette sultne Arendalitter. Til sammen produserer de om lag 250 liter vaniljekrem i uken, noe som vil si cirka 13.000 liter i året. Det blir også brukt 6000 kilo reker og den velkjente «padda» går det hele 90.000 av i året.
– Vi tilbyr ikke bare mat og kaker ut fra bakeriene våre, men produserer også catering til lunch, som møtemat eller overtidsmat i hele stor-Arendal som vi kjører ut. I tillegg leverer vi kaker og kaldmat som wraps og annet påsmurt til begivenheter som konfirmasjoner, bryllup, bisettelser og lignende. Vi kan ordne det meste, forteller Peder videre.
– Vi leverer også til foreninger og klubber som skal ha arrangementer, og har levert til blant annet hundeklubben og Arendal og Grimstad rideklubb, legger han til.
Miljøprofil
Området Baker Jørgensens sjåfører dekker er Eydehavn til Fevik, men mat og kaker kan alltid hentes i alle de åtte serveringsstedene dersom man heller ønsker det. I tillegg kan bakeriet også skilte med egenpresset juice i fem forskjellige varianter. Baker Jørgensen har også en sterk miljøprofil og har som visjon å aldri kaste mat.
– Vi var ganske tidlig ute her på Sørlandet med å bli med i «To good to go» som er en app for å minske matsvin. Det vi eventuelt måtte sitte til overs med leverer vi til veldedige organisasjoner som Kirkens Bymisjon, Frimat og Blå Kors. Trommestad kuene spiser også grovbrød produsert her på Stoa, skyter Markus Jørgensen inn.
I august ble det installert solcellepanel på taket og blant sjåførenes biler finnes det blant annet EL-bil. I tillegg bruker produksjonslokalet gjennvarme fra kjøle- og fryseanlegg for å varme opp bygget. Peder legger til at det er bevegelsessensorer på alt av lys.
– Vi gjør det vi kan for å lette på klimatrykket, sier han.
Beste kvalitet
Baker Jørgensen setter sin stolthet i å alltid ha dagsferske varer og førstemann av firmaets totalt 90 ansatte begynner på jobb klokken 04:00 hver morgen.
– Våre varer er derfor helt ferske da vi ikke har produksjon som går døgnet rundt. Hos oss er alt laget på den gammeldagse måten og det er kvalitet i alle ledd. Vi er stolte av produktene våre og vi kan tilby kunden det meste av catering. Ta kontakt og hør hva vi kan tilby, avslutter han.
Sorry. No data so far.