fbpx
skip to Main Content
EVAKUERT: Togpassasjerene på det brennende toget måtte gå vel en kilometer for å finne en sti som ledet ut av skogen. Foto: privat

Brann på Sørlandsbanen

Fakta:
REDNING: Det tok ikke lang tid før redningsmannskap kom til det brennende toget. Foto: privat

Brann fulgte kraftig røykutvikling i vogn nummer to på toget fra Stavanger til Kristiansand i går ettermiddag da bremsene tok fyr.

 

«Astrid» skulle vært hjemme i Arendal i fire-tida men befant seg da på en buss sammen med andre evakuerte fra det brennende toget. Sørlandsavisen er på telefonen med en av togpassasjerene på ulykkestoget fra Stavanger, som hadde avgang klokken 10:15 i går.
– Toget var allerede en time forsinket i utgangspunktet, forteller «Astrid», som ønsker å være anonym. Hun befant seg i vognen som fikk problemer.

Fikk ingen informasjon

Allerede før toget kjørte fra Stavanger var det antydninger til komplikasjoner, men passasjerene fikk ikke vite hvorfor.
– Toget stoppet litt her og der underveis. Plutselig stoppet det helt opp og vi merket at det luktet brent. Flere passasjerer la merke til en masse røyk utenfor, og vi ble forflyttet til en annen vogn.

Stoppet midt i skogen

Personalet løp mye frem og tilbake, men det var først senere at de sa det var noen komplikasjoner med bremsene, at flammene var under kontroll og at utrykningskjøretøyer var på vei. Toget stoppet midt i skogen. Passasjerene som måtte evakuere, måtte loses i trygghet bort fra jernbanen.
– Vi så bare var det bare trær og måtte gå vel en kilometer før vi fant en sti som kunne føre oss ut av skogen, hvor vi ble møtt av ambulanser og politi. Brannvesenet utførte etterslukking og sikring.

Fraktet i båre

Ingen mennesker ble skadet i brannen, men en rullestolbruker ble fraktet bort i båre.
Astrid tok det hele med fatning men synes personalet kunne vært flinkere til å informere passasjerene.
– Det var skremmende da vi bare så røyk. Ingen sa noe før det var gått en stund. Personalet forholdt seg rolig og samlet. Vi kunne gjerne fått mer info på forhånd, men jeg vet jo ikke vet om personalet visste mer enn oss passasjerer. Vi fikk ingen forklaringer på forsinkelsen, påpeker «Astrid».

Back To Top