fbpx
skip to Main Content

Kjente på selvhat

Tom Hugo gjør comeback som soloartist med den energiske låten Stolt, som er Sørlandets offisielle pride-låt.

 

Grunnleggeren av KEiiNO har hatt noen hektiske år etter gruppas seier i MGP 2019, men den nye låten, Stolt, viser at Sørlendingen har mer enn nok energi til et sideprosjekt.
Da det ble klart at kollegaen, Alexandra Rotan, skulle inn i Stjernekamp-bobla høsten 2021, så Tom sitt snitt til å bruke KEiiNO-pausen til å gjennomføre et prosjekt han har tenkt på en tid; lage et pop-album inspirert av skeive historier. Sammen med ektemannen Alexander Olsson har Tom Hugo nå skrevet ni låter som skal urfremføres i Kristiansand under Skeive Sørlandsdager før de spilles inn og slippes som album i oktober.

– Jeg ville ikke godta at jeg var annerledes

Tom Hugo har selv følt på selvhat grunnet sin egen seksualitet, og teksten til Stolt er inspirert av oppveksten i en konservativ by.
– Det var få skeive forbilder da jeg vokste opp på Sørlandet, noe jeg tror hadde mye å si for den interne heteroseksismen jeg bar på. Jeg ville ikke godta at jeg var annerledes enn majoriteten, og det gjorde at jeg ikke kom ut før jeg var 27.

Ønsker å bidra til normalisering

På grunn av nedslående resultater i en levekårsundersøkelse blant skeive på Sørlandet, har Cultiva satt i gang et mangfoldsprosjekt, og låtskriverpareret Olsson/Hermansen håper med låtene å kunne bidra til ytterligere normalisering av annerledeshet.
– Det er heldigvis en helt annen åpenhet i Kristiansand i dag, og ungdom generelt har en mer avslappet holdning til merkelapper enn på 90-tallet. Likevel svarer 40% av skeive på Sørlandet at de skulle ønske de kunne være mer åpne om sin identitet, og psykiske utfordringer i gruppen er høyere enn på landsbasis. Derfor har mannen min, Alexander Olsson, og jeg skrevet 10 låter inspirert av Skeive historier som vi urfremfører 24. august.

På innspillingen har Tom Hugo samlet gode venner til bandet Regnbuefamilien, som består av Julie Falkevik (keyboard og orgel), Markus Maaren Bastøe (gitar), Tommy Jacksonville (trommer), Bjarne L. Severinsen (bass) i tillegg til gjesteopotreden av Auver Gaaren (keys), Stein Roger Sordal (kor), Fred Buljo (kor) og Alexandra Rotan (kor). Låta er spilt inn i Cederberg Studios og mikset av Christer Andrè Cederberg.

Back To Top