fbpx
skip to Main Content
Stein Malkenes, daglig leder i Motvind Norge.

Stein Malkenes – ny daglig leder i Motvind Norge

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å lede en av landets viktigste folkelige organisasjoner i energi- og miljøpolitikken, sier  Stein Malkenes.

 

Stein Malkenes (69) har lang ledererfaring fra frivillige organisasjoner og har blant annet vært leder i Naturvernforbundet, Norsk Fyrhistorisk Forening og miljøorganisasjonen Salmon Camera. Han var generalsekretær i Næringslivets Kystaksjon, en av de første riksdekkende organisasjonene som tok opp kampen mot vindindustriens naturødeleggelser, og har inngående kjennskap til energi- og miljøpolitikk, samt politikk og næringsliv.

– Motvind Norge er en unik organisasjon som er oppstått og forankret i en nasjonal folkebevegelse, et opprør mot lovbrudd og traumer skapt av våre folkevalgte. Spekulanter fra inn- og utland får overta norsk natur gratis og gjennomføre store, irreversible naturinngrep i fjell og vidder, etter summariske konsesjonsbehandlinger fra Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Olje- og Energidepartementet (OED). Denne kraftpolitikken var kanskje godt ment, men er nå kommet ut av all offentlig kontroll. Regjeringen har lagt til rette med ulike økonomiske støtteordninger som går rett i lomma til vindbaronene og som vanlige folk og næringsliv må betale, bla. over strømregninga, sier Malkenes.

Han er svært glad for å kunne bidra til å videreutvikle dette folkelige engasjementet.
– Noe av det viktigste i tida som kommer blir derfor å bli kjent med Motvind-gruppene rundt om i landet som utrettelig jobber døgnet rundt for å stoppe kraftlobbyen.

Ingen partipolitisk tilhørighet

Den nye lederen bor i Florø, er utdannet biologilærer og har vært lærer og rektor i 20 år. Etter perioden som leder i Naturvernforbundet på 1990-tallet har han arbeidet som miljørådgiver og nyskaper i eget firma. Han er ikke medlem i noe politisk parti.
– Styret er svært fornøyd. Stein kjenner frivillige organisasjoner og det politiske Norge, og han deler våre verdier. Vi gleder oss over at han vil bli en del av Motvind-laget framover, sier styreleder Eivind Salen

Stein Malkenes tiltrer 1. oktober.

Back To Top