fbpx
skip to Main Content

–Alt handler om å nå et mål

Fakta: Ronny Myrene (36)

Født i Kristiansand
Bosted: Søgne
Oppvokst i Voiebyen
Sivilstatus: Gift, med tre barn
Formelt yrke: Daglig leder/ selger
Mest kjent som konferansier
Foretrukken tittel: Formidler
Brenner for gode oppvekstvilkår
Aktuell med Salgsdugnad.no
Snakker tre språk

I føljetongen Fargerike Kristiansand gir vi litt ekstra oppmerksomhet til fargerike kristiansandere som setter farge på tilværelsen og sprer glede med sin kreativitet og sitt gode vesen og pågangsmot. Dette er mennesker som skiller seg ut, på en positiv måte.

SØGNE: Han har mottatt business-råd av Donald Trump, fått hjelp til bryllupstalen sin av Barack Obamas taleskribent, sitter i flere styrer enn han har tallet på, og mener foreldre bør engasjere seg mer i hva barna deres driver med. Møt Ronny Myrene.

 

Han har involvert seg mye i frivillighet og får ikke tida helt til å strekke til. Mens andre folk med mye jobb-ansvar gjerne skyr dugnadsarbeid, later Ronny Myrene til å ha helt motsatt innstilling.
– Jeg kan takke min mor for alt jeg har oppnådd. Jeg har arvet hennes manglende egenskap til å si nei. Jeg har jo et mål med alt jeg engasjerer meg i. Frivillig arbeid handler jo om å nå et mål, på samme måte som alt annet arbeid, bedyrer han.

PÅ KULTURFESTIVALEN: Ronny har vært konferansier for Den Internasjonale Kulturfestivalen i Kristiansand, i en årrekke. Her er han fotografert sammen med rapperen, Nr. 4.

Travel men rolig kar

Ronny Myrene (36) snakker på både inn- og utpust, og svarer på spørsmålene før de foreligger. Selv om han bare har satt av en time til intervjuet, og skal videre på jobb, for å sende et team av gårde på oppdrag og ordne logistikken for dem, stresser han ikke. Ronny utviser en stoisk ro, men har ofte en masse energi de gangene han er på scenen. Snakketøyet hans har nemlig gitt ham mange oppdrag som foredragsholder og konferansier. Avisens første møte med ham var da han introduserte artistene på scenen under Den Internasjonale Kulturfestivalen.

Mange verv

Et kjapt nettsøk tilsier at Ronny sitter i 13 ulike verv i forretningslivet.
– Jeg er redd det er noe som mangler der. Jeg har jo også frivillige verv, og noe som ikke er offentliggjort ennå, men det er enkelte verv som overlapper, røper han.

– I det ene firmaet mitt har vi laget en nettbasert løsning på Salgsdugnad.no hvor idrettslag kan selge for eksempel strøm, i stedet for å gå på dørene og selge dopapir. Dette er med på å forenkle hverdagen til mange foreldre.

Usjenert

Hans mangel på sjenanse har også gitt ham helt spesielle opplevelser, som da bryllupet hans ble strømmet via VGTV og han fikk tips til bryllupstalen av Barack Obamas taleskribent.
– Det var en i TV3 som visste at jeg ikke var sjenert av meg. Jeg gikk med på det fordi de sa det kunne hjelpe andre som sleit med nerver under bryllupet. Kona mi sa det var typisk meg å gå med på noe slikt, og at det ikke var helt uforventet, men at hun hadde fint klart seg uten. Jeg er stolt av at hun holder ut og holder fortet. Uten henne hadde jeg ikke fått til alt jeg gjør.

VERDENS GANG: Ronny gikk med på at VG strømmet hele bryllupet hans på VGTV. Foto: privat

Formidler

Myrene ble nylig daglig leder av Salgspartner AS, men er fortsatt like aktiv som styreleder og styremedlem her og der.
– En tittel som går på tvers av alt jeg holder på med, både som leder, konferansier, styremedlem og selger, er formidler. Det beskriver jo rollen min ganske bra i alle vervene jeg har. Jeg formidler et budskap i alle sammenhengene, enten det er bekymringer, løsninger eller andre ting.

På barnas side

Han var nylig i media og uttalte seg om den ufine språkbruken innbyggere brukte om hverandre, i saken om kommunedelingen, om hvordan vi må huske på at vi skal være et godt eksempel for barna.
– Det er enkelt å bruke tastaturet og mange voksne oppfører seg som fjortiser når de krangler i ulike nettfora. Dette sa jeg ifra om på folkemøtet Ja til Søgne og Songdalen i Kristiansand, som leder av Søgne bydelsråd.

Barn og unges oppvekst er det han brenner for.
– Det er derfor jeg er styreleder i Foreldreutvalget for barnehager i Kristiansand og er styremedlem i Foreldreutvalget for skolene. Jeg ønsker å bidra til en trygg oppvekst og robuste barn, forteller Ronny, som selv har tre små gutter.

MED FAMILIEN: Ronny Myrene er en familiemann på sin hals og takker kona for all støtten. Foto: privat

Han nevner økonomi som en av hovedutfordringene.
– Styringen er alltid en kabal som skal gå opp og der har alltid økonomien en rolle. I barnehagene er det grunnbemanningen som er utfordringen. I skolen handler det om å forhindre mer skolevegring.

Bekymret for skolevegring

Han vedgår at mye av arbeidet for å forhindre skolevegring ligger i hjemmet.
– Hjemmesituasjonen har mye å si. Det er viktig med en trygg skole, men også trygge hjem.

Han mener sosiale medier har mye av skylda.
– Skolen skal sørge for inkludering, men internett og sosiale medier bidrar til mye press og påvirkning, og her må foreldrene passe på. Føler barnet seg utenfor gjengen eller klikken, er det lett for å holde seg hjemme og late som en er syk, eller å skulke. Har du først gjort det en gang, er det lett for å fortsette i det løpet.

Internett har gjort det vanskeligere å være foreldre, mener han.
– Voksne blir ofte sjokkert når jeg ber dem sjekke hvor mye tid de bruker på internett selv. Det er lett å si «jeg sjekker mest epost og litt nyheter», men det blir ofte mer enn det.

Tøff oppvekst

Motivet til at han ønsker å gjøre en forskjell er at han selv kommer fra et broket hjem.
– Jeg har vokst opp med en psykisk syk mor. Mor flyttet til hjemtraktene fra Oslo da hun var gravid mens far ble igjen i Oslo. Selv om hun var kjærlig og omsorgsfull, var det vanskelig. Hun gjorde det hun kunne, men jeg tilbrakte tid i både avlastningshjem og fosterhjem her i Søgne.

KONFERANSIER: Ronny var konferansier for et moteshow på Ernst, i regi av en filippinsk moteskaper i fjor. Foto: KatoFoto

Foreldre må også inkluderes

Dette er grunnen til at han ønsker å styrke samarbeidet mellom foreldre og skolen.
– Foreldre må også føle seg inkludert. Mange foreldre føler seg utenfor. Det ser man ofte på foreldremøter og andre arrangementer. Det er ofte de samme foreldrene som uteblir. Det er så lett å spørre om man skal ta følge, eller invitere til noe sosialt som ikke trenger å ha noe med skolen å gjøre. Dette bidrar til å skape trygge rammer rundt dem dine barn tilbringer tid sammen med.

Høydepunkter

Ett av hans mest artige opplevelser er da han fikk møte Donald Trump.
– Min søster deltok i en missekåring i USA i regi av Trump. Rådet han ga meg var å jobbe målrettet, «keep it straight» og ikke kaste bort tid på «bullshit».

Det han er mest stolt av å ha utrettet er da han sammen med FUB fikk gjennomslag for matservering i de kommunale barnehagene, mens den sterkeste opplevelsen foruten å stifte egen familie, var det året han tilbrakte i Filippinene for å bli bedre kjente med røttene sine.
– Det var sterkt og hjerteskjærende å se mennesker som bor i pappesker og må slåss mot elementene på en daglig basis, i sterk kontrast til her hjemme.

MØTTE TRUMP: Ronny møtte den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump da Ronnys søster deltok i en skjønnhetskonkurranse i regi av Trump for noen år siden. Foto: privat

Noen sentrale verv:

  • Daglig leder i Salgspartner, Cilo og Savers
  • Representant i Oppvekstutvalget
  • Leder for Søgne bydelsråd
  • Styreleder i FUB
  • SU-leder og FAU-leder på Nygård skole
  • SU-leder i Torvmoen barnehage
  • Styremedlem i KOMFUG
I FILIPPINENE: Ronny bodde i Manila og Boracay et år, for å lære sine filippinske røtter å kjenne. Foto: privat
Back To Top